MENIU

Orban îi sugerează lui Băsescu referendum pentru tragerea în ţeapă a miniştrilor corupţi

Foto: NewsIn

Ludovic Orban a declarat, la Suceava, că Traian Băsescu încearcă să "paraziteze alegerile" prin convocarea referendumului pentru parlament unicameral şi i-a sugerat să organizeze un alt referendum, în care să îi întrebe pe români dacă sunt de acord ca miniştrii corupţi să fie "traşi în ţepe".

Orban a declarat, în conferinţă de presă, că referendumul iniţiat de preşedintele Traian Băsescu este "inutil" şi "nu ţine de foame" şi că PNL nu va aborda acest subiect în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.

"Din nou parazitează alegerile, aşa cum a parazitat şi alegerile pentru Parlamentul European cu un referendum inutil", a declarat Ludovic Orban. Prim-vicepreşedintele PNL a anunţat că printre priorităţile liberalilor se numără stoparea aprobării legii salarizării unice "care practic a distrus sistemul bugetar" şi a legii pensiilor.

"Ne interesează să stopăm această absurdă lege a pensiilor iniţiată de guvernul Boc, care, practic, reprezintă o tentativă de genocid împotriva pensionarilor şi care a condamnat pensionarii la sărăcie, nedându-le nicio şansă de a avea un trai decent", a spus Orban.

El i-a sugerat şefului statului să organizeze un referendum prin care să-i întrebe pe români dacă sunt de acord ca miniştrii corupţi să fie "traşi în ţeapă" în Piaţa Victoriei, aşa cum afirma în campania din 2004.

"Să organizeze un referendum prin care românii să spună dacă sunt sau nu de acord ca miniştrii corupţi să fie traşi în ţeapă. Să vedem dacă românii vor să fie traşi în ţeapă în Piaţa Victoriei domnii Berceanu, Videanu, doamna Udrea, doamna Ridzi, doamna Plăcintă, domnul Blaga", a spus Orban.
Mai multe articole despre:
PNL Traian Băsescu referendum Ludovic Orban ţeapă