MENIU

Oprescu spune că, potrivit unor analize, 88% din electoratul său va vota în turul doi cu Băsescu

Foto: NewsIn

Sorin Oprescu a declarat, luni, la Slatina că, potrivit analizelor făcute de oamenii care lucrează pentru el, dar şi de cei ce lucrează pentru principalele partide, 88% din electoratul pe care îl va strânge până la primul tur de scrutin va merge spre Băsescu în turul II, dacă el nu trece de turul I.

Oprescu a precizat că nu face referire doar la electoratul nehotărât, dar şi la cel de partid.

"Vă daţi seama că nu pot să mint, vă dau cuvântul meu de onoare că aşa arată studiile, cele reale, nu cele care trec pe la Vanghelie sau alţi strategi de partid înainte să fie făcute publice", a susţinut candidatul independent.

Potrivit acestuia, electoratul lui Antonescu, la îndemnul acestuia dacă nu va intra în turul doi, se va duce în mare parte spre Mircea Geoană. Întrebat pe care dintre cei doi îi va vota în turul doi, în condiţiile în care nu va trece de primul tur, Sorin Oprescu a afirmat că este "exclus" să-i dea votul lui Traian Băsescu sau lui Mircea Geoană.
"Exclus să-i dau votul meu lui Băsescu sau lui Geoană, dar am să merg la vot, pentru că sunt primar general şi aşa e frumos", a declarat Oprescu.

Oprescu: Noi când nu avem ce face sau avem anumite interese începem să interpretăm Constituţia

În opinia lui Oprescu, la 20 de ani de la revoluţie, poporul român încă mai dă vot negativ. Pentru ca politicul să nu se mai implice atât de mult în bunul mers al societăţii, candidatul independent consideră că se impune o îmbunătăţire a Constituţiei, astfel încât rolul principalelor instituţii ale statului să fie bine definit.

"Noi când nu avem ce face sau avem anumite interese începem să interpretăm Constituţia. Trebuie să încetăm cu astfel de practici", a spus Oprescu, afirmând că modificările care trebuie aduse legii fundamentale a statului nu trebuie să fie unele radicale. Oprescu a mai spus că, în momentul de faţă, societatea românească tinde spre dictatură şi că a tras pentru prima dată semnalul cu privire la acest aspect în 2005. "Dictatura e mult mai ieftină decât democraţia. Democraţia costă, dar e necesară", a mai spus Oprescu.

Sorin Oprescu s-a aflat, luni, în turneu electoral în mai multe localităţi din judeţul Olt. Prima întâlnire a avut-o cu conducerea şi angajaţii Alro Slatina, după care a vizitat spitalele din Slatina şi Caracal, apoi a susţinut o conferinţă de presă la Primăria Caracal şi a asistat la un spectacol în comuna Rotunda.

Mai multe articole despre:
alegeri Sorin Oprescu Traian Băsescu vot preşedinte