MENIU

Oprescu: Dacă îl înlocuim pe Băsescu cu Geoană, nu am făcut nimic

Foto: NewsIn

Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu, a susţinut, la Iaşi, că prin alegerea lui Mircea Geoană în locul lui Traian Băsescu nu se va aduce nimic nou României, iar actualele grupuri de interese vor fi schimbate cu altele.

"Am ţinut să transmit oamenilor ideea că dacă îl înlocuim pe Băsescu cu Geoană, nu am făcut nimic. Înlocuim grupuri apropiate de interese care trebuie satisfăcute cu altele. Şi dacă românii vor face aşa, dacă ei vor considera că aşa este bine, atunci, în mod sigur, la putere va fi clica lui Vanghelie şi a lui Hrebenciuc. Eu încerc să-i aduc la putere pe profesionişti", a declarat, în conferinţă de presă, Sorin Oprescu.

Fost membru PSD, Oprescu a precizat că Geoană nu reprezintă "nici stânga românească, nici partea care se regăseşte în PSD".

"Geoană este tipul oportunistului care a făcut totul doar în interesul său şi al apropiaţilor săi. Pentru a-şi consolida puterea în partid, s-a folosit de oameni şi chiar a aruncat partidul, de multe ori, în tabăra adversă, în braţele actualului preşedinte Băsescu. Chiar crede cineva că Geoană nu ştia ce urma să se întâmple cu guvernarea? Geoană s-a înconjurat în acest moment de oameni care sunt exponenţi ai grupurilor de interese. Mă refer la Hrebenciuc, la Guşă şi la alţii care au supravieţuit tot timpul prin compromis, niciodată însă cu interese oneste", a mai spus Oprescu.

Potrivit lui Oprescu, Traian Băsescu îl vrea pe Mircea Geoană în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale pentru "a-şi asigura calea pentru un al doilea mandat".

Sorin Oprescu a mai spus că actuala campanie este "plină de minciuni, de fraude, de intoxicări şi manipulări lipsite de scrupule". "Din cauza mizeriei politice, această clasă politică îşi prezintă după 20 de ani falimentul", a subliniat Oprescu.

Candidatul la preşedinţia României a menţionat că un şef al statului trebuie să fie "o instanţă morală, un arbitru şi un factor de coeziune".