MENIU

Omenirea a produs sau a descoperit 50 de milioane de substanţe chimice

FOTO: Flickr / GiselaGiardino²³

Majoritatea celor 50 de milioane de substanţe chimice înregistrate de American Chemical Society au fost realizate sau descoperite în ultimele două decenii.

Cifra este vehiculată de American Chemical Society, care deţine o bază de date impresionantă. Anunţul făcut de societatea americană punctează creşterea spectaculoasă a industriei chimice globale după cel de-al Doilea Război Mondial, arată revista Wired.

"O substanţă nouă a fost izolată sau sintetizată la fiecare 2,6 secunde în ultimele 12 luni", declară Hideaki Chihara, doctor în chimie şi totodată fost preşedinte al Japan Association for International Chemical Information. Rata cu care se produc sau se izolează noile substanţe chimice este uluitoare.

A fost nevoie de 33 de ani pentru a înregistra primele 10 milioane de substanţe chimice şi doar nouă luni pentru a adăuga în baza de date ultimele 10 milioane. Această accelerare a îndosarierii este datorată, în principal, monitorizării realizate de American Chemical Society, însă laboratoarele din lumea întreagă produc sau patenteaze un volum considerabil de molecule.

Lista pe care o deţine American Chemical Society este fără îndoială cea mai mare din întreaga lume, însă la nivel mondial există mult mai multe instituţii care înregistrează substanţe care rămân în afara celor 50 de milioane.

Mai multe articole despre:
evidenţă descoperiri substanţe chimice