MENIU

Obama şi Medvedev discută despre proiectul de reducere a arsenalului de arme nucleare stategice

Obama şi Medvedev discută despre tratatul START

Negocierile la nivel de experţi sunt blocate din cauză că părţile nu se înţeleg asupra felului în care fiecare ar trebui să supravegheze dezvoltarea noilor rachete intercontinentale balistice ale celeilalte părţi.

Copenhaga a găzduit vineri şi un altfel de summit, cu nimic mai puţin important, dat fiind că, într-un fel, e vorba tot de salvarea planetei. Preşedinţii Statelor Unite şi Rusiei, Barack Obama şi Dimitri Medvedev au purtat vineri convorbiri despre deblocarea negocierilor privind tratatul START, de reducere a arsenalului de arme nucleare strategice. Negocierile la nivel de experţi sunt blocate din cauză că părţile nu se înţeleg asupra felului în care fiecare ar trebui să supravegheze dezvoltarea noilor rachete intercontinentale balistice ale celeilalte părţi.

Obama şi Medvedev, prezenţi în capitala daneză la summitul climei, stabiliseră la precedenta lor discuţie pe această temă ca negocierile să se încheie pe 5 decembrie, iar acum se doreşte finalizarea lor pînă la 31 decembrie. Experţi de la Washington şi diplomaţi ruşi, citaţi de Associated Press, afirmă însă că e puţin probabil ca cei doi lideri să se pună atît de repede de acord.

Mai multe articole despre:
arme nucleare Barack Obama Dimitri Medvedev start