MENIU

O stradă din Sfântu Gheorghe, pavată pentru ca şi femeile pe tocuri să poată circula pe ea

Foto: flickr.com

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a ales materialul de pe o stradă aflată în reabilitare în municipiu astfel încât şi femeile care poartă tocuri să poată trece pe aici fără greutăţi, urmând ca şi la alte străzi unde se schimbă pavajul să fie luat în considerare acest aspect.

Unul dintre argumentele care a stat la baza deciziei de a alege materialul de pe strada Ciuculuiele a fost ca şi femeile din oraş care umblă pe tocuri să aibă un confort. "Vrem ca şi aceste femei să aibă un confort şi nu disconfort, aşa cum se întâmplă în unele zone ale oraşului, din cauza pişcoturilor (dalele folosite pentru pavaje, n.r.), a spus primarul.

Decizia edilului vine şi după ce la cunoştinţa sa au fost aduse mai multe informaţii, potrivit cărora femeile cu tocuri înalte au probleme să se deplaseze pe străzile pavate cu dale. Materialul ales pentru strada Ciucului este unul compact, neted, şi va fi utilizat pentru întreaga stradă, urmând ca la viitoarele străzi ce vor fi pavate să se aibă în considerare cu atenţie natura materialului. Strada în cauză este una dintre cele mai vechi din Sfântu Gheorghe.

Lucrările de reabilitare au fost demarate în primăvara anului 2008, iar costul acestora este estimat la 1,6 milioane de lei.

Mai multe articole despre:
primărie Sfântu Gheorghe stradă tocuri pavaj