MENIU

O noua farsă marca Putin. "Mamele de soldați" cu care s-a întâlnit sunt nomenclaturiste și propagandiste

Presa ucraineană susține că întâlnirea președintelui Vladimir Putin cu mamele unor recruți mobilizați pe front a fost o înscenare a propagandei Kremlinului. Femeile nu era, de fapt, mamele unor soldați, ci membre ale camarilei politico-adiminstrative a Kremlinului.

Ukrainska Pravda a urmărit imaginile distribuite de toate instituțiile de presă din Rusia și a identificat o parte dintre personajele prezente la întâlnire. 

 

Astfel, cea care i-ar fi raportat lui Putin problemele armatei ar fi fost o deputată a partidului Rusia Unită și directoare adjunctă la un centru sportiv din Moscova, Olga Beltseva.

 

O altă interlocutoare a președintelui a fost Iulia Belekhova, șefa Comitetului Executiv pentru Regiunea Moscova a mișcării pro-guvernamentale Frontului Popular All-Russian (ONF). Ea conduce, de asemenea, Asociația președinților consiliilor clădirilor de apartamente din regiunea Moscova. În 2016, a fost inclusă pe listele candidaților Rusia Unită pentru Duma de Stat, dar nu a a fost aleasă.

 

Chiar lângă Putin s-a aflat și regizoarea Olesia Șighina, care realizează filme patriotice ortodoxe.

În dreapta liderului rus, cu batic negru, a stat Zharadat Agueva, care potrivit jurnaliștilor ucraineni ar fi o reprezentantă a „aristocrației cecene”, ai cărei fii sunt oameni de încredere ai lui Ramzan Kadîrov.

 

Putin se va întâlni cu ”mame scoase din mânecă, îi vor pune întrebări aranjate şi îi vor mulţumi, ca de fiecare dată”, şi-a exprimat regretul Olga Ţukanova, mama unui tânăr care îşi efectuează serviciul militar.

Mai multe articole despre:
putin intalnire cu mamele razboi ucraina