MENIU

O lecţie de încălzire de la "Polul frigului"

Foto: Antreprenor

Stig Bloch Milfeldt şi Lars Pedersen au creat un produs care i-a făcut cunoscuţi în toată Europa: o masă de cafea cu radiator electric construit în piciorul acesteia.

Cine ştie mai bine decât un scandinav care sunt cele mai bune soluţii de încălzire în timpul iernii? Nimeni.

De la premisa aceasta au plecat, acum câţiva ani, danezii Stig Bloch Milfeldt (24 de ani) şi Lars Pedersen (27 de ani), doi prieteni care au creat un produs inovativ, ce i-a facut cunoscuţi în întreaga Europă - o masă de cafea cu radiator electric construit în piciorul acesteia.

În toamna lui 2005, în timp ce stătea pe terasa unei cafenele din Aarhus (Danemarca), Stig Bloch Milfeldt se gândea cum ar putea să-şi încălzească urechile şi picioarele îngheţate. Singura sursă de caldură, un radiator cu gaz, era amplasată deasupra capului său. Aşa s-a născut, practic, ideea de la care a început Mensa Heating (mensa în latină înseamnă masă) afacerea care a cucerit apoi Europa.

“În loc ca radiatorul să fie deasupra capetelor clienţilor, nu ar fi mai bine dacă s-ar folosi o altă sursă electrică de căldura mult mai eficientă şi ecologică? Ce-ar fi dacă aceasta ar fi amplasată lângă picioarele clienţilor, astfel încât caldura să pătrundă mult mai uşor în organism?”, s-a întrebat danezul. Trei ani mai târziu, compania a scos pe piaţă pentru testare primul lor produs şi mai lucrează la alte trei, care au la bază un concept similar. Iar pentru ca produsul să fie cât mai ecologic posibil, cei doi tineri danezi spun că vor încuraja clientii să folosească surse de energie regenerabile.

“Întotdeauna am visat să fim antreprenori şi să avem propria noastra firmă. Şi eu, şi Lars am fost angajaţi în diverse companii, amândoi am avut experienţe pozitive ca angajaţi, dar visul de a fi independenţi a fost mai puternic”, a declarat pentru Business Standard Stig Bloch Milfeldt, CEO al Mensa Heating. Anul trecut, cei doi studenţi de la Aarhus Business Academy au câştigat cu produsul lor marele premiu Europe Enterprises, competiţie organizată la Bruxelles şi la care au participat 57 de tineri din zece ţări europene. “Acum trebuie să găsim investitori şi să începem să producem. Va fi, cu siguranţă, un mare avantaj că am câştigat acest premiu”, declara la acea vreme Stig Bloch Milfeldt.

Citeşte mai mult pe Antreprenor