MENIU

O fetiţă de un an are nevoie de 60.000 de euro pentru a supravieţui

Ioana Sabina trebuie operată urgent în străinătate

O fetiţă în vârstă de un an, cu probleme grave la inimă, are urgent nevoie de o operaţie care se poate realiza numai în străinătate. Pentru reuşita operaţiei vor fi necesare cel putin două intervenţii, la Laussane, în Elveţia. Intervenţia chirurgicală se ridică la 60.000 de euro.

Ioana Sabina s-a născut pe 31 octombrie 2008, în Bucureşti. În seara aceleiaşi zile au apărut şi problemele. Medicii i-au făcut fetiţei analizele şi au pus diagnostic: canal atrioventricular comun, formă completă, tip Rastelli A, canal arterial persistent şi hipertensiune pulmonară severă.

Chiar dacă mama fetei nu a avut probleme cu sarcina, ba mai mult, avea toate analizele făcute la timp, nu s-au putut depista problemele grave de la inimă. A urmat un cateterism la Spitalul Militar Central, apoi programarea pentru un alt cateterism la Târgu Mureş. La trei zile de la internare, în spitalul de la Târgu Mureş, a făcut enteroviroză, iar după alte trei zile, rinofaringită. A urmat cateterismul (pentru măsurarea rezistenţei pulmonare). După cateterism, a făcut pneumonie.

După aproape trei luni de stat prin spitale, părinţii s-au întors cu fetiţa în Bucureşti. Timp de o lună aceasta a mai prins ceva puteri. Micuţa a fost iar internată la Târgu Mureş. La o lună de la internare a fost operată. A urmat o serie de extubări şi intubări, toate din cauza hipertensiunii pulmonare severe. Ioana a stat două săptămâni intubată.

Au apărut complicaţiile, escoriaţii la nivelul laringelui. Pentru a putea respira fără a fi conectată la tubul de oxigen, s-a hotărât efectuarea traheostomiei. După două săptămâni, necesare stabilizării respiraţiei cu ajutorul canulei, fetiţa a fost transferată la Spitalul Marie Curie. Acolo i s-a făcut endoscopie, iar diagnostic a fost glotto-subglottic stenosis grad 4 (postintubational).

Cei care vor să ia legătura cu părinţii fetei, o pot face scriindu-le la adresa de email, blue10lion@yahoo.com. Pentru cei care vor să doneze bani pentru operaţia micuţei, au fost deschise conturile în lei RO03 INGB 0000 9999 0157 7010 şi în euro, RO24 INGB 0000 9999 0157 7020 şi codul Swift, INGBROBU al ING Bank sucursala Bucureşti. Titularul contului este Orbulescu Ioan-Sabin.

Mai multe informaţii despre acest caz puteţi găsi pe blogul http://ioanasabina.blogspot.com/.

Mai multe articole despre:
spital operaţie copil inimă donaţie medic fetiţă