MENIU

O educatoare dintr-un sat mureşean a improvizat o şcoală la ea în gospodărie

Foto: RTV

Cursuri nu la şcoală, ci acasă. În casa educatoarei. Acolo învaţă elevii dintr-un sat mureşean. Nu de azi, nu de ieri, ci de ani de zile. Niciun primar şi niciun Consiliu Local nu a reuşit să facă rost de fonduri pentru a le construi o şcoală adevărată elevilor din satul Păuloaia. Aşa că, generaţii întregi au învăţat primele litere într-o casă particulară.

Casa nu are prea multe încăperi, aşa că orele la ciclul primar se desfăşoară simultan, în aceeaşi cameră. Indiferent de condiţiile în care trebuie să înveţe, copiii se descurcă foarte bine.

"M-am gândit să fac o şcoală acasă pentru copiii din acest sat deoarece nu era în altă parte altă posibilitate", a declarat Murar Florea, educatoare.

Părinţii preferă să privească partea plină a paharului.

"Nu sunt aşa de bune condiţiile, dar oricum e bine că au unde să vină copiii. Nu merg departe", a afirmat unul dintre aceştia.

În satul Păuloaia nimeni nu ştie când se va construi o şcoală adevărată.

"Am luat iniţiativă în urmă cu doi ani de a construi o şcoală şi o grădiniţă, ca să aibă condiţii pentru desfăşurarea cursurilor, dar, din păcate nu am primit fonduri", a spus Laurenţiu Boar, primar Gurghiu.

La şcoala improvizată din Păuloaia învaţă 26 de copii: 13 preşcolari şi 13 elevi la ciclul primar.
Mai multe articole despre:
şcoală casă sală educatoare