MENIU

O bază militară americană îşi suspendă activitatea temporar, din cauza unui val de sinucideri

Foto: ning.com

Activitatea de la o bază militară americană din Kentucky, din centrul Statelor Unite, a fost suspendată timp de trei zile, din cauza unui val de sinucideri în rândul soldaţilor, a anunţat comandatul bazei, generalul de brigadă Stephen Townsend, citat de AFP.

Fort Campbell, care găzduieşte faimoasa divizie 101 aeropourtată, a înregistrat cea mai ridicată rată de sinucideri în rândul forţelor armate americane, cu cel puţin 11 cazuri confirmate sau suspecte, dintre care două săptămâna trecută. "Toate acestea sunt rele pentru soldaţi, pentru familiile lor, pentru unităţile noastre, pentru această divizie, pentru armată şi pentru ţară. Sinuciderile de la Fort Campbell trebuie să înceteze", a declarat generalul Townsend.

"Sinuciderea este o soluţie permanentă la o problemă care nu este decât temporară. Indiferent de gravitatea problemei, credeţi-mă, nu este sfârşitul lumii", le-a spus el soldaţilor de la bază.

Stresul legat de violenţa luptelor din Irak şi Afganistan şi misiunile mai frecvente şi mai lungi în aceste ţări sunt considerate a fi la originea unei creşteri importante a numărului de sinucideri din rândul armatei americane.

Anul trecut, 128 de soldaţi şi-au luat viaţa, faţă de 115 în 2007. Cu 64 de sinucideri confirmate sau suspecte anul acesta, forţele armate riscă să depăşească recordul din 2008.

Armata este îngrijorată de starea mentală a soldaţilor săi. În 11 mai, sergentul John Russell a deschis focul într-o aripă medicală a unei baze militare din Bagdad, provocând moartea a cinci dintre colegii săi şi rănind alţi trei.

În timpul vizitelor la diferite baze, şeful Statului Major Interarme, amiralul Mike Mullen, le-a recomandat soldaţilor să semnaleze eventuale tulburări ale colegilor lor, pentru a putea fi ajutaţi.

Potrivit unui studiu al Asociaţiei americane de psihologie din 2008, 61% dintre bărbaţii şi femeile din armată cred că a cere susţinere psihologică ar avea un impact negativ asupra carierei lor, iar 53% sunt de părere că acest lucru ar afecta imaginii lor în rândul colegilor.
Mai multe articole despre:
SUA bază militară sinucideri