MENIU

O bandă de români este suspectată că ar fi jefuit o prinţesă saudită

Foto: cmykern.com

O prinţesă saudită şi un om de afaceri marocan au fost jefuiţi în ultimele zile în Sardinia în două hoteluri diferite, rămânând fără 11 milioane de euro în bijuterii şi monede, a informat duminică presa italiană. Primii suspecţi ai carabinierilor sunt membri ai unei bande de români, specializaţi în astfel de furturi, anunţă Cotidianul.

"În zece minute, la ora mesei şi fără să facă cel mai mic zgomot, hoţii au reuşit să demonteze şi să scoată seiful dintr-un apartament ocupat de fiica viceregelui Arabiei Saudite. A fost lovitura perfectă: o pradă de 11 milioane de euro", scrie La Stampa.

Seiful era fixat doar cu silicon pe peretele respectiv, a precizat presa.

Potrivit La Repubblica, acest furt s-a transformat într-un incident diplomatic. "Un consilier militar al ambasadei saudite a sosit în Sardinia şi cazul este urmărit de serviciile secrete italiene şi de diplomaţii celor două ţări", potrivit sursei.

Un omul de afaceri marocan a fost jefuit într-un alt hotel de lux, de pe Costa Smeralda, zona de lux a Sardiniei, unde premierul Silvio Berlusconi are o vilă. A fost folosită aceeaşi tehnică, fiind furaţi 150.000 de euro în bijuterii şi bani.

Poliţia locală a deschis ancheta, dar în acest caz s-au implicat deja diplomaţii saudiţi şi serviciile secrete. Ataşatul militar în Italia al Arabiei Saudite s-a deplasat deja în Sardinia împreună cu câţiva ofiţeri ai serviciilor secrete, anunţă Cotidianul.

Autorităţile suspectează că hoţii au fost ajutaţi de cineva care lucrează în hotel. Această persoană le-a spus în ce apartament locuieşte prinţesa şi le-ar fi furnizat cheia cu care au deschis uşa apartamentului fără a face zgomot şi a risca să atragă atenţia. Poliţia lucrează pentru a identifica persoana respectivă, iar, potrivit unor surse, un nume ar fi ieşit deja la iveală.

După ce au intrat în apartament fără probleme, hoţii au scos seiful, prins numai cu un strat subţire de silicon, din perete. Nu au distrus pereţii şi nu au fost nevoiţi să folosească o daltă. 

După ce au intrat în apartament fără probleme, hoţii au scos seiful, prins numai cu un strat subţire de silicon, din perete. Nu au distrus pereţii şi nu au fost nevoiţi să folosească o daltă. 

Poliţia nu oferă detalii despre anchetă, dar se pare că este vorba de un grup format din 10 sau 15 hoţi şi complici, relatează L'Unione Sarda. Autorităţile suspectează o serie de grupuri infracţionale din zonă. 

Între timp prinţesa, în vârstă de 35 de ani, a părăsit hotelul din Sardinia, însoţită de escorta ei.

Jaful ridică şi alte probleme, pe lângă paguba importantă. Dacă nişte hoţi au putut intra cu atât de multă uşurinţă în camera prinţesei, acelaşi lucru l-ar fi putut face şi teroriştii.”Cu excepţia gărzilor de corp personale, cine ar fi trebuit să îi mai garanteze securitatea femeii (...), apropiată casei regale saudite şi implicit expusă la riscuri mari?”, se întreabă L'Unione Sarda.

Furturile au fost comise într-o săptămână în hoteluri din lanţul Iti Hotels, iar anchetatorii suspectează o bandă de hoţi specializaţi în astfel de lovituri, poate veniţi din străinătate, ajutaţi la faţa locului de un fost angajat al hotelurilor.

O a treia lovitură a fost dată într-un hotel din Portofino, anul trecut, când şeful unei companii germane a rămas fără seiful din camera sa ce conţinea un milion de euro în bijuterii şi 3.000 de euro în monede.

Mai multe articole despre:
jaf Sardinia