MENIU

Numărul total al cererilor de anulare pentru permisele obţinute în Argeş a ajuns la 126

Foto: informatiiauto.ro

Numărul total al cererilor depuse la Judecătoria Piteşti pentru anularea permiselor obţinute în mod fraudulos la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş a ajuns la un total de 126, după ce, în cursul zilei de miercuri, prefectul de Argeş a semnat alte zece cereri.

Operaţiunea de verificare a dosarelor în baza cărora se consideră că au fost eliberate permise, în mod fraudulos, a început în data de 10 martie, la SPCRPCÎV Argeş. În cadrul acestei operaţiuni au fost analizate 4.966 de dosare.

Ultimele zece dosare, pentru care s-au depus, miercuri, cereri de anulare, fac parte din lotul de 55 de dosare cu probleme, în general legate de modul în care posesorii permiselor respective şi-ar fi obţinut reşedinţa în judeţul Argeş.

Până în prezent, 24 persoane, majoritatea din judeţul Argeş, au predat permisele la sediul Poliţiei Rutiere Argeş. Toţi cei care au adus documentele la Poliţie au primit dovezi care atestă că au predat permisele, dar care nu le permit să mai conducă autovehicule pe drumurile publice. Persoanele în cauză au fost introduse în baza de date a Poliţiei Rutiere. Dacă vor fi prinse la volan, vor fi cercetate penal pentru conducere fără permis, au precizat poliţiştii.

Dintre cele 24 de persoane care au depus permisele până acum, şapte au făcut contestaţie la ordinul de suspendare, invocând prezumţia de nevinovăţie. "Vom arăta, în răspunsul la contestaţii, că ne menţinem decizia, întrucât ordonanţa 9/2009 arată că este un caz de forţă majoră având în vedere creşterea numărului de accidente provocate de persoane care şi-au luat permisul în condiţii suspecte", a mai adăugat prefectul Marcel Proca.

DNA a trimis în judecată, în luna decembrie a anului trecut, 28 de persoane, dintre care 22 în stare de arest preventiv, în legătură cu fraudarea examenelor pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş.

Mai multe articole despre:
DNA Argeş anchetă Piteşti permise Marcel Proca