MENIU

Numărul firmelor falimentare a crescut în ultimul an cu 30% în Sibiu

Foto: Realitatea TV

Criza financiară face ravagii pe piaţa economică sibiana. Numărul firmelor care au dat faliment a crescut din toamnă cu o treime. Cele mai afectate domenii sunt imobiliarele, industria metalurgică şi comerţul cu amănuntul.

În anul 2000 un sibian de 27 de ani a deschis o firma de intermedieri imobiliare. Agenţia a mers foarte bine, numărul tranzacţiilor si al clienţilor a crescut rapid, iar tânărul om de afaceri şi-a extins afacerea şi în alte doua oraşe din ţară. În toamna anului trecut însă, afacerea lui s-a prăbuşit.

La sfârşitul anului trecut 256 de societati comerciale au fost declarate falimentare după declanşarea crizei financiare. 

"Aceste firme nu se mai găsesc, nu mai funcţionează la sediul social trecut la Registrul Comerţului şi, mai mult, nu pot fi găsiţi nici administratorii sociali", a precizat Mircea Lodromăneanu, preşedintele Uniunii Lichidatorilor, filiala Sibiu.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Sibiu a deschis procedura insolvenţei pentru 519 contribuabili, ale căror debite depăşesc 166 milioane lei. Alte 1200 de firme au probleme şi ar putea îngroşa numărul falimentarilor. 

 

Mai multe articole despre:
economie Sibiu firme faliment comerţ cu amănuntul