MENIU

Navigaţia pe Canalul Sulina a fost oprită din cauza furtunii şi a vizibilităţii reduse

Foto: RTV

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) a oprit, miercuri, navigaţia pe Canalul Sulina şi prin Bara Sulina, din cauza furtunii puternice pe Marea Neagră şi a vizibilităţii reduse pe Dunăre.

"Măsura închiderii navigaţiei pe Canalul Sulina şi prin Bara Sulina a fost luată de conducerea Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi pentru ca navele care circulă pe fluviu să nu fie puse în pericol. În momentul închiderii navigaţiei, vântul atingea viteza de 65 de kilometri la oră, valurile mării măsurau şase metri înălţime, iar vizibilitatea pe Dunăre este sub 700 de metri, adică redusă", a declarat purtătorul de cuvânt al AFDJ, Emanuela Turcu.

Potrivit aceleiaşi surse, închiderea temporară a navigaţiei pe Canalul Sulina şi prin Bara Sulina a suprins în marş patru nave, toate sub pavilioane străine. Trei dintre acestea, două cu destinaţia Tulcea şi una pentru Galaţi,  se aflau aproape de ieşirea de pe canal, motiv pentru care li s-a permis să-şi continue călătoria. Cea de-a patra navă, abia plecată din Brăila, a fost anunţată să oprească motoarele la mila 36, până la ridicarea restricţiei.

Este pentru a treia oară în cursul acestei luni când AFDJ opreşte navigaţia pe Canalul Sulina din cauza vremii nefavorabile. Ultima dată, restrictricţia a fost aplicată pe 11 ianuarie şi ridicată a doua zi.
Mai multe articole despre:
Dunăre ceaţă Marea Neagră navigaţie