MENIU

Naveta Discovery a revenit cu bine pe Pământ

Foto: RTV

Naveta Discovery a revenit cu bine pe Pământ la baza aeriană Edwards din California, după o călătorie care a durat 14 zile. Aterizarea, care trebuia să aibă loc ieri la Centrul Spaţial Kennedy, din Florida, a fost amânată cu 24 de ore din cauza timpului nefavorabil.

Naveta mai dispunea de suficient combustibil pentru a rămâne pe orbită până duminică, dar controlorii misiunii de la NASA nu au dorit să aştepte până în ultima zi. Deoarece meteorologii au anunţat că vremea nefavorabilă se va menţine în Florida până diseară, s-a luat decizia aterizării în California.

Discovery a revenit pe Terra cu şapte astronauţi la bord, între care şi un suedez. Pe parcursul misiunii, naveta a fost conectată timp de opt zile de Staţia Spaţială Internaţională. Astronautul american Tim Kopra şi-a încheiat cele 57 de zile de serviciu ca inginer de zbor pe Staţie, şi a fost înlocuit de Nicole Stott. Cele trei navete ale NASA vor mai efectua doar şase zboruri, înainte de a fi scoase din serviciu cel mai târziu în anul 2011.
Mai multe articole despre:
NASA misiune navetă Discovery