MENIU

Nati Meir a primit ordonanţă de reţinere pentru înşelăciune şi evaziune fiscală

Foto: natimeir.ro

Fostul candidat la preşedinţie Nati Meir a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore după ce a fost reţinut, luni după-amiază, în urma unui flagrant organizat de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti împreună cu poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Meir a fost reţinut sub acuzaţiile de înşelăciune şi evaziune fiscală.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au găsit în biroul lui Nati Meir mai multe bancnote de 500 de euro care aveau inscripţionat cuvântul "specimen", banii urmând să fie supuşi unei expertize pentru a se verfica autenticitatea lor.

Surse apropiate fostului deputat au declarat, în exclusivitate pentru REALITATEA.NET, că totul a pornit de la emiterea de cecuri fără acoperire. 

Deputatul Nati Meir a fost trimis în judecată în 11 decembrie 2006 pentru fals intelectual şi evaziune fiscală de peste 21 miliarde de lei vechi, prin sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor, precum şi pentru înşelarea a 129 de persoane, printre care unele din Republica Moldova, cărora le-a promis contracte de muncă în Israel.