MENIU

Munca prelungită afectează viaţa sexuală a adolescenţilor

Foto: featuredweblogs.xanga.com comcast.net
Foto: featuredweblogs.xanga.com comcast.net

Adolescenţii care lucrează prea multe ore într-un mediu nepotrivit pot fi afectaţi din punct de vedere sexual, deoarece dezvoltă slăbiciuni către parteneri mai în vârstă și își încep viața sexuală mai devreme, conform unui studiu.

Jose Bauermeister, unul dintre autorii studiului, spune că diferenţa de vârstă dintre parteneri este importantă, deoarece o diferenţă mare de vârstă este asociată cu un comportament sexual riscant, dar şi cu boli cu transmitere sexuală.
Studiul arată că şi alcoolul joacă, de asemenea, un rol important în relaţiile în care între parteneri există o diferenţă de vârstă, conform profesorului Bauermeister, asistent cercetător la Şcoala Publică de Sănătate, din cadrul Universităţii din Michigan.

Echipa de cercetători a urmărit tranziţia de la adolescenţă la starea de tânăr adult a tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 25, din oraşul Flint, Michigan, pentru a observa factorii care determină alegerea partenerilor sexuali mai în vârstă.

S-a arătat că în special fetele aleg să aibă relaţii cu bărbaţi mai în vârstă decât cu băieţi de vârsta lor.

Munca îndelungată într-un anturaj de adulţi, fără supraveghere adecvată, poate duce la expunerea în faţa acestora şi în final la relaţii sexuale cu parteneri cu vârste mult mai mari.

Studiul a mai arătat că fetele tind să relaţioneze cu băieţi mai mari de la vârsta de 14 ani, în timp ce băieţii ies cu fete de vârsta lor până la 18 ani, după care interacţionează cu fete mai tinere.

Programele de educaţie sexuală ar trebui să crească încrederea de tinerilor în  şi rezultatele academice, şi să scadă rata consumului de alcool, concluzionează studiul.

Mai multe articole despre:
BTS