MENIU

Mulţi au învăţat să profite de criza economică: află ce cumpărături extravagante s-au făcut în recesiune

Foto: money.ro

Când ştii pe ce să pariezi şi te mai ajută şi piaţa economică, te poţi numi cu certitudine învingător. România anului 2009 nu numără doar şomeri şi falimente. Avem şi noi magnificii noştri. Care îşi cumpără case de milioane de euro, achiziţionează maşini de lux cu banii jos sau care îşi îmbogăţesc colecţia de tablouri scumpe.

O tranzacţie a zguduit piaţa imobiliară zilele trecute. O româncă a cumpărat o vilă în Bucureşti cu trei milioane şi jumătate de euro. Imobilul se află în Piaţa Gheorghe Cantacuzino, are 900 de metri pătraţi de teren şi 600 de construcţie efectivă. Şi nu este un exemplu singular.

În iulie, românii au cumpărat: 3 Ferrari, 11 Porche, un Maserati şi un Cadillac. Două dintre cele trei Ferrari noi au fost înmatriculate în Bucureşti şi unul în Dolj. Să menţionăm faptul o astfel de maşină costă câteva sute de mii de euro. Iar cei care nu mai au nevoie de case sau maşini, investesc în artă.

Cel mai scump tablou a fost vândut la sfârşitul lunii iunie cu 160.000 de euro. Este vorba de Aişe, semnat de Camil Ressu. Iar lista continuă cu pictura lui Marcel Iancu, Port, cumpărată cu 130.000 de euro. Şi o să vedeţi că pentru unii, nu este atât de rău să fii şomer. Un timişorean de 53 de ani primeşte ajutor de şomaj, 1.700 de euro. Şi este doar primul an de criză.

Mai multe articole despre:
maşini vile profit cumpărături criză artă avantaj