MENIU

Miron Mitrea vrea să candideze la şefia PSD la primul congres

foto: NewsIN
Mitrea spune că PSD are nevoie de un congres care să schimbe conducerea

În PSD se aude zgomot ascuţit de săbii iar ţinta e însuşi şeful partidului, Mircea Geoană. Miron Mitrea spune că îi vrea locul. Într-o declaraţie pentru Realitatea TV, fostul lider PSD a anunţat că este gata să candideze la şefia partidului.

"Ar trebui să facă congres cu alegeri de jos până la vârful partidului, cum nu au mai fost de 7 - 8 ani, să nu mai facem cârpeli, jocuri de interese ale diverselor grupuri din partid. - În eventualitatea unui asemenea congres, pentru ce funcţie veţi candida? - Pentru cea de preşedinte, bineînţeles", a declarat Miron Mitrea.

În opinia lui Mitrea, Congresul ar urma să aibă loc în toamnă, după alegerile europarlamentare. Senatorul PSD avertizează însă că varianta amânării congresului va avea costuri mari pentru partid. 

"Singurul mod de a întări un partid e de a trece prin alegeri. E posibil însă şi fără congres. Modul cel mai clar de a-l băga în pământ e în felul acesta", a mai spus Mitrea.

Fără Congres, spun alte voci din partid. Vicepreşedinţii Ilie Sârbu şi Gheorghe Nichita sunt de părere că PSD trebuie să treacă peste procedurile statutare de validare şi să-l lanseze pe Mircea Geoană cât mai repede în cursa pentru preşedinţia României. De ce atăta grabă? Social-democraţii se tem că vor pierde o lună întreagă cu organizarea congresului, timp în care Traian Băsescu şi Crin Antonescu vor fi luat deja startul. 

Mai multe articole despre:
Mircea Geoană PSD partid Miron Mitrea preşedinţie