MENIU

Mircea Raicu: Oprescu minte când spune că Pasajul Basarab este un proiect blocat de ani de zile şi deblocat de domnia sa

Foto: mondonews.com

Viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu, l-a acuzat pe Sorin Oprescu că este imoral din partea sa să-şi asume proiecte pe care nu le-a gândit, nu le-a implementat, ba mai mult, le-a sabotat.

Raicu l-a învinut pe Oprescu că, prin incompetenţa sa admintrativă, a blocat proiecte de foarte mare importanţă pentru Bucureşti şi că îşi arogă merite care nu i se cuvin. El s-a referit la cele mai importante patru improiecte: Pasajul Basarab, Stadionul Lia Manoliu, centrul istoric şi centura verde a Capitalei. În schimb, potrivit viceprimarului, Oprescu a propus un proiect de 20 de milioane de euro, pentru scuturarea zăpezii de pe copaci.

"Consider de datoria mea de viceprimar să fac cunoscut opiniei publice bilanţul activităţii de primar a domnului Oprescu, înainte de a începe să ne amăgească din nou", a declarat Mircea Raicu.

Potrivit lui Raicu, Pasajul Basarab, cel mai mare proiect de infrastructură din Bucureşti, a fost demarat în urmă cu nouă ani, dar a fost blocat de Consiliul General, dominat de PSD timp de patru ani. Lucrările efective la pasaj au început în 2006, dar au fost întrerupte în 2008, când primar general a devenit Sorin Oprescu. Viceprimarul a mai spus că, dacă lucrările ar fi continuat în acelaşi ritm, ar fi putut fi respectat termenul de predare, martie 2009.

"Domnul Oprescu minte atunci când spune că Pasajul Basarab este un proiect blocat de ani de zile şi deblocat de domnia sa (...) Un an din dezvolatarea infrastructurii capitalei a fost pierdut", a completat Raicu.

Potrivit lui Raicu, a fost nevoie de intervenţia lui Traian Băsescu, iniţiatorul proiectului, pentru ca plăţile să fie reluate.