MENIU

Ministrul Educaţiei trebuie să plătească despăgubiri unui fost profesor din Cluj-Napoca

Foto: RTV

Curtea de Apel Cluj-Napoca a hotărât ca ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu să-i plătească despăgubiri unui fost profesor al Politehnicii din Cluj-Napoca.

Ecaterina Andronescu are de dat, în solidar cu Consiliul de Onoare al Ministerului Educaţiei, 10.000 de lei, despăgubiri morale, dar şi o amendă zilnică de 20% din salariul minim pe economie.

Curtea de Apel a decis sancţionarea Ecaterinei Andronescu şi a Ministerului Educaţiei pentru că nu au pus în aplicare o hotărâre judecătorească. Mai exact, este vorba despre o decizie definitivă a Înalte Curţi de Casaţie şi Justiţie care a dispus că Ministerul trebuie să răspundă contestaţiei depuse de un profesor universitar clujean, după ce acesta a fost dat afară de la Universitatea Tehnică din Cluj.

Pentru că Ministerul nu a dat niciun răspuns, Curtea de Apel a hotărât că ministrul şi Ministerul sunt buni de plată. Profesorul clujean a fost dat afară din universitate în 2008. Atunci, conducerea universităţii a hotărât că acesta a jignit în mod public universitatea. O altă acuzaţie adusă profesorului, a fost aceea că nu vrea să renunţe la sistemul de notare cu două zecimale a studenţilor. Profesorul a contestat decizia, dar nu a primit niciun răspuns de la Minister.