MENIU

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a început o vizită oficială în Statele Unite

Foto: MAE.ro

Ministrul român al Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a început, joi, o vizită oficială în Statele Unite. Este vorba de primul contact bilateral la acest nivel de la instalarea noii administraţii la Casa Albă. Şeful diplomaţiei române are ca obiectiv consolidarea parteneriatului strategic dintre România şi SUA şi identificarea unor noi proiecte de colaborare.

Pe durata vizitei, şeful diplomaţiei române are programată o serie de întrevederi cu reprezentanţi ai administraţiei Obama, senatori, consilieri pentru securitate naţională, dar şi cu membri ai comunităţii româno-americane din Washington DC.

Cea mai importantă întâlnire va avea loc, astăzi, la Departamentul de Stat, unde ministrul de Externe se va întâlni cu Hillary Clinton. Pe agenda discuţiilor se află cooperarea din Afganistan şi Irak, situaţia din zona Mării Negre şi consolidarea relaţiilor economice dintre America şi România.

Înaintea vizitei în America, Cristian Diaconescu a declarat că va profita de întâlnirile pe care le va avea mai ales în Congres pentru a-i convinge pe senatorii americani că România este pregătită instituţional pentru a beneficia de dreptul la libera circulaţie în SUA.

Mai multe articole despre:
SUA Casa Albă vizită Cristian Diaconescu