MENIU

Mihai Stoichiţă: Pentru mine, Steaua este mierea din glonţul patriei

Foto: 3210.ro

Noul antrenor din Ghencea spune că în ziua în care a acceptat oferta Stelei ar fi trebuit să semneze un contract cu o echipă din străinătate, dar a ales să rămână din motive sentimentale.

Numit intempestiv în funcţia de antrenor principal al Stelei, Mihai Stoichiţă a avut parte, vineri, de o dimineaţă foarte agitată.

După ce le-a răspuns suporterilor că va rămâne la echipă în ciuda atitudinii lor ostile, iar apoi a avut prima întrevedere cu noii elevi, el a ţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia a declarat: "M-a surprins şi pe mine propunerea de a prelua Steaua. A venit azi-noapte, pe la 2.30... Mă culcasem, iar azi eram pregătit să plec în străinătate, să semnez un contract. Dar, la propunerea lui Panduru, acceptată în unanimitate de conducerea clubului, în frunte cu Gigi Becali, am considerat că pentru mine, ca valoare sentimentală, este important să rămân aici".

Noul tehnician spune că este conştient de riscurile la care se expune: "Pot să fiu devorat de Steaua sau să reuşesc aici. Nu există altă posibilitate aici, dar dulce ca mierea e glonţul patriei. Pentru mine, Steaua este mierea din glonţul patriei. Vreau să am din nou entuziasmul vârstei la care am debutat aici ca antrenor principal".

În ceea ce priveşte obiectivele imediate, Stoichiţă a spus: "În caz că devin incomod sau nu mai dau randament, eu nu mă agăţ de nimic. Ar fi ridicol să spun că am ca obiectiv formarea unei echipe. Patronul vrea să câştig campionatul şi Cupa, asta este viaţa".

Mai multe articole despre:
Steaua Gigi Becali Mihai Stoichiţă