MENIU

Mihai Stoica: Răzvan Lucescu este o alegere inspirată pentru postul de selecţioner

Foto: NewsIn

Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a declarat miercuri că numirea lui Răzvan Lucescu în funcţia de selecţioner al României este una inspirată, având în vedere calităţile tehnicianului care pregăteşte pe FC Braşov.

"Cred că este o alegere inspirată, pentru că Rzvan Lucescu a demonstrat până acum că este un tehnician gen 24 de ore din 24. Este un om educat şi care cred că poate comunica foarte bine cu jucători de talia lui Chivu şi Mutu. Am încredere în calităţile lui. La echipa naţională cred că asta se cere, un antrenor 24 de ore din 24", a spus Mihai Stoica, care a refuzat să comenteze dacă tinereţea lui Răzvan Lucescu poate constitui un dezavantaj pentru acesta.

Directorul general al grupării Oţelul Galaţi, Marius Stan, a fost de părere că numirea lui Răzvan Lucescu reprezintă o schimbare necesară: "Cred că este cea mai bună alegere. Ca şi Gică Hagi, Răzvan este un antrenor foarte corect şi dedicat meseriei, din câte ştiu eu este în stare să acorde fotbalului 24 de ore din 24. Este un antrenor tânăr, era necesară o schimbare, a dovedit întotdeauna că este un tip foarte elegant în vocabular. Îi urez mult succes. Eu nu cred că Mircea Lucescu va sta în spatele lui, Razvan îşi va face singur tactica".

Antrenorul echipei Gloria Bistriţa, Ioan Ovidiu Sabău, a afirmat că Răzvan Lucescu a acumulat experienţă, mai ales când a fost la Rapid, aşa încât a dobândit capacitatea să conducă echipa naţională: "Este un antrenor tânăr, cu putere de muncă, foarte motivat şi are şi marele avantaj că este şi fiul lui Mircea Lucescu, care trebuie să-l ajute şi să-l sprijine. E un mare avantaj, nu trebuie ascuns acest lucru, el trebuie să profite"

Tehnicianul echipei Oţelul Galaţi, Petre Grigoraş, a ţinut să-şi arate solidaritatea în legătură cu numirea lui Răzvan Lucescu ca selecţioner al României: "Nu sunt eu în măsură să comentez hotărârea FRF, dar ţinând cont că eu şi Răzvan Lucescu suntem colegi şi că el este un antrenor tânăr şi de perspectivă, sunt alături de el, îi urez mult succes şi mult noroc".

Antrenorul lui FC Braşov, Răzvan Lucescu, a fost validat miercuri în funcţia de selecţioner al României, în urma şedinţei Comitetului Executiv care a analizat propunerea făcută de directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu. Noul selecţioner va avea ca obiectiv calificarea echipei naţionale a României la Campionatul European din 2012, după ce şansele de accedere la turneul final al CM din 2010 sunt compromise. Răzvan Lucescu a fost numit în funcţie în locul lui Victor Piţurcă, acesta fiind demis luna trecută de Comitetul Executiv al FRF în urma rezultatelor slabe din preliminariile CM din 2010.
Mai multe articole despre:
Răzvan Lucescu Mihai Stoica