MENIU

Mihai Şeitan, propus ministru al Muncii la două săptămâni după ce a devenit secretar de stat

Foto: gov.ro

Mihai Şeitan, 63 de ani, a fost nominalizat de premierul desemnat Lucian Croitoru pentru postul de ministru al Muncii, la două săptămâni după ce a devenit secretar de stat în cadrul aceluiaşi minister, unde a venit din postura de consilier al primului ministru.

Din februarie şi până în octombrie 2009 a fost consilier de stat în Guvernul Boc.

Mihai Şeitan a avut una din cele mai importante contribuţii la realizarea proiectului Legii unitare a pensiilor publice, pe care guvernul Boc II a dorit să-şi asume răspunderea în Parlament. Adoptarea până la 31 decembrie a Legii unitare a pensiilor publice reprezintă o condiţie în cadrul acordului de finanţare cu FMI şi Comisia Europeană.

În perioada 2003-2004, a fost consultant la Camera Deputaţilor pe probleme privind legislaţia pensilor private, iar între 2005-2006 a fost secretar de stat la Ministerul Muncii, în mandatul ministrului Gheorghe Barbu (PD/PDL).

În perioada 2005-2007, a fost preşedinte la Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS).

Mihai Şeitan a absolvit, în anul 1969, Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti. În 1971 a obţinut diploma de instructor pentru analiză şi programare sisteme IBM. Doi ani mai târziu termină cursurile postuniversitare în cercetări operaţionale la Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii Bucureşti.

Din septembrie 1990 şi până în decembrie 1996, Şeitan a lucrat în cadrul Ministerului Muncii, unde a ocupat, pe rând, funcţiile de director general al Direcţiei de pensii, consilier al ministrului şi secretar de stat interimar însărcinat cu protecţia socială.

Mihai Şeitan a fost, între ianuarie 1996 şi mai 2000, expert principal în reforma pensiilor în cadrul Fundaţiei Pro Democraţia. În 1999 a fost şi expert local pentru protecţie socială (şeful echipei româneşti) la EPOS Health Consultants, Germania.

Este membru, din 2009, al Consiliului Economic şi Social şi al Consiliului de Administraţie al ANOFM. De asemenea, este membru de onoare al Academiei Române, din 2006. În trecut a fost membru în diferite asociaţii profesionale.

Potrivit declaraţiei de avere din 12 octombrie 2009, Mihai Şeitan deţine o casă în Bucureşti, un teren de 25 de hectare în comuna Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, şi două autoturisme marca Dacia, respectiv Audi. Are deschise mai multe conturi în lei şi euro la şapte bănci şi deţine acţiuni la Antibiotice Iaşi, Impact Bucureşti, Petrom Bucureşti, Socep Constanţa şi Guild Broker Bucureşti.