MENIU

Mihai Covaliu: "Problema noastră este atitudinea". Ce spune despre șansele României la CM Judo

Președintele COSR, Mihai Covaliu, a vorbit pentru Realitatea TV despre Campionatele Mondiale de judo de la Budapesta. Covaliu a precizat că "problema noastră este atitudinea" și a adăugat că "avem șanse la medalii, dar este foarte greu".

"Este o atmosfera foarte frumoasa, o atmosfera de sarbatoare, cu oameni care au facut performanta, oameni care sunt aplaudati si respectati pentru ceea ce au facut pentru acest sport foarte frumos, care se cheama judo.

Vorbeam astazi cu domnul presedinte al Federatiei Romane de Judo, Cozmin Gusa. Chiar m-a rugat sa punctez un aspect, este vorba despre atitudine. Atitudinea aceasta care noua ne lipseste.

Am pierdut putin din spiritul acesta de a intra in lupta. Problema este de atitudine. Poti sa pierzi, dar sa o faci cu fruntea sus. Poti sa iesi invins dintr-o lupta, dar conteaza ca ai dat totul atunci, acolo si ca te-ai batut pentru fiecare punct, pentru a castiga, pentru a apara culorile nationale. Aceasta atitudine s-a cam diluat la noi. Dar eu spun ca ne vom reveni, vom recapata aceasta atitudine.

Avem sanse la judo, la Budapesta, dar este foarte, foarte greu. Repet, atitudinea este cea care va face diferenta", a spus Covaliu la Realitatea TV.

Lotul României pentru Campionatele Mondiale de judo de la Budapesta este format din 14 sportivi: masculin — Marcel Cercea (73 kg), Alexandru Raicu (73), Vlad Vișan (81 kg), Cristian Bodîrlău (90 kg), Mark Stoica (90 kg), Luca Kunszabo (100 kg), Valentin Radu (100 kg), Daniel Natea (+100 kg), Mircea Croitoru (+100 kg); feminin — Alexandra Pop (48 kg), Monica Ungureanu (48 kg), Larisa Alexandra Florian (52 kg), Loredana Ohâi (57 kg), Ștefania Dobre (63 kg).

Obiectivul delegației României la Campionatele Mondiale este câștigarea unei medalii, a declarat președintele Federației Române de Judo, Cozmin Gușă.

Campionatele Mondiale de judo se desfășoară la Budapesta, în perioada 28 august - 3 septembrie.

Mai multe articole despre:
judo Budapesta COSR Mihai Covaliu