MENIU

Midge, o pisică cu un singur ochi, a devenit vedetă la Cannes

"Marty şi Midge - Marea Întrecere" este un scurt metraj de 8 minute inspirat întrutotul din realitate
Foto: RTV

Brad Pitt? Penelope Cruz? Nici vorbă. Vedeta momentului la festivalul de la Cannes se numeşte Midge şi este o pisică care are doar un ochi. Un scurt metraj despre întrecerile zilnice dintre Midge şi stăpânul ei Marty a făcut senzaţie.

"Marty şi Midge - Marea Întrecere" este un scurt metraj de 8 minute inspirat întrutotul din realitate. Povestea durează de cinci ani, de când Marty, consilier local într-un sat cochet din nordul Angliei, a descoperit că Midge nu numai că adoră să alerge alături de el, dar şi că nu-i place deloc să piardă.

Din această poveste s-a născut filmul cu un buget de 1.600 de dolari. Marea Întrecere a ridicat sala în picioare la Cannes, iar Marty, consilierul realizator, visează deja departe: "A fost extraordinar, absolut fantastic! Într-o bună zi, când o să realizez filmul meu de lung metraj, "Midge - filmul" da, cred că ne vom regăsi aici, pe covorul roşu."

Marty doreşte un blockbuster pentru copii, cu urmăriri, răpiri, acţiune şi dragoste. Iar după asta, o întrecere între Midge a lui şi cel mai iute om din lume, sprinterul Usain Bolt. Deocamdată e doar un vis.

Mai multe articole despre:
festival de film vedeta Cannes pisică scurt metraj