MENIU

Microbuzele şcolare din Braşov circulă fără licenţe de cinci ani

<descriere>
Microbuzele şcolare din Braşov circulă fără licenţe de cinci ani

Din 2004, microbuzele şcolare din judeţul Braşov circulă fără licenţe speciale de transport persoane şi coordonatori de transport. Prefectul le-a cerut primarilor să intre în legalitate, dar în teritoriu, oamenii cred că li se cere încă o birocraţie stufoasă.

În judeţul Braşov, primăriile au primit în total aproape 80 de microbuze.\"În momentul de faţă niciun microbuz nu este licenţiat, doar cinci sunt în curs de licenţiere\", a declarat Andrei Căprărin, directorul ARR  Braşov .

A fost nevoie să aibă loc un accident în care a fost implicat un microbuz care transporta profesori la o conferinţă pentru ca autorităţile să se autosesizeze despre o lege adoptată acum cinci ani.

Prefectul a cerut tuturor primarilor braşoveni să obţină urgent licenţele prevăzute de lege. Asta însă presupune taxe de peste 1.000 de lei pe microbuz, dar şi instruirea câte unui coordonator atestat, pentru care şcolile de şoferi mai cer 500 de lei. De voie, de nevoie, primarii vor trece prin toată procedura birocratică, dar spun că problemele lor legate de microbuzele şcolare sunt cu totul altele: ar mai avea nevoie de microbuze în plus.

În judeţul Braşov, numai trei şcoli de şoferi sunt atestate să instruiască coordonatori de transport.

Mai multe articole despre:
primării microbuze școlare accident microbuz