MENIU

Michael Jackson a murit din cauza unei supradoze de propofol

Foto: http://static.open.salon.com/files/michael-jackson1246296985.jpg
Moartea lui Michael Jacskon a fost omucidere, provocată de o supradoză de Propofol, Midazolam şi Lorazepam.

Moartea lui Michael Jacskon a fost omucidere, provocată de o supradoză de Propofol, Midazolam şi Lorazepam. Este concluzia raportului făcut de medicii legişti din Los angeles.

Raportul arată că la moartea lui Jackson a mai contribuit şi o cantitate mare de substanţe conţinute în medicamentele pe care le lua starul pentru anxietate şi insomnie. Legiştii au mai găsit în corpul muzicianului o combinaţie mortală de alte medicamente pentru hipertensiune.

Raportul complet al legiştilor, inclusiv analiza toxicologică, va rămâne în custodia poliţiei din Los Angeles, sub strictă supraveghere. Este de aşteptat ca medicul personal al megastarului, Conrad Murray, să fie acuzat oficial de omucidere.

Angajaţii Agenţiei pentru Combaterea Traficului de Droguri i-au percheziţionat cabinetul medicului, situat în Las Vegas şi nu au găsit nicio dovadă că acest ar fi achiziţionat Propofol pe căi legale. De asemenea, agenţii federali au efectuat verificări şi la o farmacie situată tot în Las Vegas, de unde medicul procura anestezicul pe care i-l administra lui Michael.

În ziua decesului regelui pop, la locuinţa acestuia din Los Angeles, anchetatorii au descoperit mai multe flacoane goale de propofol. Acest anestezic li se administrează de obicei bolnavilor spitalizaţi. Pentru tratamentul ambulatoriu este necesară monitorizarea permanentă a pacientului, procedură care nu a fost respectată în cazul lui Michael.

Potrivit surselor citate, Murray l-a tratat pe pacientul său de insomnie în ultimele sale şase săptămâni de viaţă cu acest puternic anestezic. Murray îi administra lui Michael intravenos câte 50 de miligrame de Propofol pe zi. Conştient de efectele acestui puternic anestezic, în ultimele două zile ale vieţii megastarului, Murray a întrerupt tratamentul cu Propofol şi i-a dat lui Michael sedative pentru dezintoxicare. În ultima zi de viaţă, Michael i-a cerut insistent lui Murray să îi dea o doză de Propofol.

Potrivit site-ului TMZ.com, medicul ar fi adormit la scurt timp după ce i-a administrat anestezicul lui Michael şi nu s-a trezit la timp ca să-l scoată din starea de inconştienţă provocată, iar starul a făcut atac de cord.

Tot TMZ.com, publicaţia online care a dat, pentru dată, ştirea morţii lui Michael, a aflat că doctorul s-a purtat foarte ciudat la sosirea paramedicilor. Potrivit TMZ, deşi Michael era deja mort, Murray a insistat să fie transportat şi declarat mort la spital.