MENIU

Metode high-tech pentru copiere la Bacalaureat

Foto: micro-casca.ro

La Bacalaureat se copiază pe rupte. Şi nu cu fiţuici sau cărţi în bancă, ci cu sisteme moderne care îi bagă pe candidaţi în spital.

Imediat cum a început Bacalaureatul, a început să curgă şi oferta cu metode de copiat. Iar dispozitivele sunt din ce în ce mai sofisticate. La fel şi preţurile, destul de piperate pentru buzunarul unui elev. Medicii avertizează că multe dintre aceste aparate sunt periculoase pentru sănătate.

De la 10 lei până la aproape 700 de lei. Atât costă dispozitivele de copiat, dacă navighezi un pic pe Internet.

Care e oferta? Zeci de aparate. Cum ar fi o cască minusculă pe care o introduci în ureche ori o cravată sau o curea în care se află dispozitive ce transmit date prin bluetooth. Nu puţini sunt cei care au folosit astfel de aparate.

La capitolul dezavantaje nu intră doar preţul aparatului, ci uneori şi al medicamentelor de care ai nevoie după ce ai folosit aparatul. Incidentele de acest fel sunt multe.

Cezara Danciu, medic specialist ORL la Spitalul Colţea, a declarat: "Am avut o studenta la ASE care vrând pur şi simplu să probeze un astfel de dispozitiv l-a introdus în ureche la 12 noaptea şi a venit instantaneu la spital din cauza faptului ca i-a dat un sindrom vertiginos foarte puternic. Prcatic, a încercat în toate felurile sa scoată acel magnet din ureche, însă nu a reuşit.

Medicii avertizează că dispozitivele care se introduc în ureche pot produce leziuni pe timpan şi chiar să îl perforeze.

Câteva dintre aceste "dispozitive pentru copiat" se găsesc de cumpărat pe Internet la următoarele preţuri:

Cască cu microvibraţii pe timpan - 10 lei
Handsfree cu microvibraţii pe timpan şi micro-căşti - 80 lei
Cravată bluetooth- 250 lei
Pix bluetooth- 350 lei
Microcască simplă- 399 lei
Microcasca + curea, portofel sau cravată- 649 lei

Mai multe articole despre:
examen medici BAC dispozitiv cască