MENIU

Mesajele telespectatorilor Realitatea TV, după cutremurul din Vrancea: Eram în pat şi a început deodată să se mişte vitrina destul de tare

Cutremurul filmat în direct la Roşiorii de Vede de Mihai Fifoiu
foto: RTV

Cutremurul din zona Vrancea s-a simţit în toate zonele ţării. Telespectatorii Realitatea TV ne-au trimis mesaje despre cum au simţit


"În Iaşi s-a simţit destul de puternic....scurt dar foarte tare", ne-a scris Soldan Mădălina din Iaşi.


"Eram pe pat şi am observat cum se mişcă computerul, după aceea am simţit  vibraţii m-am dus repede sub grinda de la balcon. Totul e bine când se termină   cu bine!! ", ne povesteşte Ionuţ Cătălin din Braşov.

"În Mangalia nu a fost sesizat la nivel de zgâlţâituri ci doar uşor se mişcă lustra", spune. Ne-am dat seama pentur că eram în telefon cu cineva din Bucureşti", ne spune un telespectator din Mangalia.  

"Eram în pat şi a început deodată să se mişte vitrina destul de tare. Vreau să ştiţi că şi în Piatra Neamţ s-a simţit cutremurul destul de tare", a  scris Viorel. 

"Vreau să vă informez că cutremurul de la ora 20:18 s-a simţit destul de intens în căminele studenţeşti din Complexul Regie, din Bucureşti. S-au zguduit puţin     
pereţii căminului şi lucrurile din cameră, iar mai toţi studenţii au ieşit pe hol, în tocul uşii", spune un student din complexul Regie.

Bogdan, din Braşov,  spune că are un câine în vârstă de 12 ani care înainte de cutremur a început să latre altfel şi astfel şi-a dat seama că va urma ceva. Şi Gelu din Snagov ne-a transmis că papagalii săi au fost agitaţi înainte de cutremur cam cu o jumătate de oră înainte.

"Locuiesc în cartierul Rahova la etajul 3 al unui bloc de 4 etaje şi am resimţit cutremurul destul de puternic.  Interesanta este reacţia pe care a avut-o pisicuta mea: stăteam pe canapea uitandu-mă la TV iar pisica dormea liniştită lângă mine. La un moment dat a sărit brusc în aer la o înălţime foarte mare, (cam la 3 sferturi din înălţimea camerei, oricum la o înălţime la care n-o mai văzusem nicioadată sărind!) şi a fugit ascuzându-se pe un scaun sub masă. În clipa următoare am început să simt cutremurul!", povesteşte georgiana din Bucureşti. 

Ştefan din Argeş spune că are doi hamsteri şi doi papagali care au început să ciripească puternic înainte de cutremur cu circa 30 de secunde. 

Mirabela Anghel din Târgovişte spune că s-a simţit foarte puternic cutremurul în imobilul vechi de 40 de ani în care locuieşte. "La momentul seismului, în jurul orelor 20:18, se auzeau destul de tare paharele în vitrină cum se zguduiau.... şi stând pe canapea,  deci pe plan orizontal, am avut ocazia să resimt zdravăn cutremurul".

Marian din Constanţa ne scrie că în oraşul de la malul mării s-a simţit foarte tare cutremurul. " Am o pisică şi înainte cu vreo 10 secunde de cutremur a început să miaune, după care s-a mişcat  patrul şi pe urmă dulapul. M-am speriat foarte tare". 

"În Slobozia, cutremurul a avut intensitatea de aproximativ patru grade şi a fost la ora 20:19-20:21(20:20)" ne scrie Laurenţiu.

Alina Maria Saraolu din Craiova spune că nu este sigură de câte grade a fost cutremurul, dar s-a simţit ca atunci când  te-ai învârti în cerc timp de câteva minute. 

"Să ştiţi că s-a simţit cutremurul şi în Baia Mare. Locuiesc într-un bloc turn la etajul 10. Doar s-a mişcat candelabrul din bucătărie şi m-am simţit  pentru câteva secunde ameţit", ne spune Petreuş Marinel. 

"Stau la etajul  9/10, Bucureşti, la acea oră tocmai eram în cada plină cu apă şi am avut im presia că se mişcă cada, eram puţin ameţită, şi când m-am uitat în
tavan,  sarma cu rufe se clătina bine, în bucătărie a căzut mătura care era sprijinită de perete,  dar culmea câinele nu a lătrat, ci l-am găsit ghemuit într-un colţ al patului. Când mi-am dat seama ce se întâmplă, am ştiut că este în jur de 5 grade Richter, şi în acel moment m-am rugat să se oprească, aducindu-mi aminte de cel din 1977, atunci aveam 18 ani", ne povesteşte Cucu Isabela.


În schimb, Ioan Seceleanu ne scrie că nu s-a simţit cutremurul la Sibiu.  

Mai multe articole despre:
cutremur Realitatea Tv