MENIU

Membrii PD-L interpretează diferit declaraţia lui Băsescu despre vizitele prin ţară în ianuarie 2010

Foto: NewsIn

Reprezentanţi ai PD-L consideră că deplasările prin ţară anunţate de preşedintele Băsescu, în discursul ţinut la lansarea candidaţilor PD-L, sunt fireşti, indiferent de viitorul politic al şefului statului, ţinând seama de faptul că Băsescu \"este politicianul care a stat cel mai mult între oameni\".

Întrebat dacă anunţul de sâmbătă al preşedintelui Băsescu referitor la intenţia sa de a întreprinde multe vizite prin ţară reprezintă un anunţ indirect al unei candidaturi la al doilea mandat, Traian Ungureanu a răspuns: "Poate fi". "Preşedintele a spus, dacă nu mă înşel, că începe un turneu pe care îl va continua şi în ianuarie, dar în ianuarie o să vedem dacă va mai fi preşedinte, deci e o interpretare deschisă", a declarat Traian Ungureanu.

Chestorul Camerei Deputaţilor, Gheorghe Albu, susţine că sensul afirmaţiilor preşedintelui este incert. "Rămâne la interpretarea fiecăruia. Dacă el a vrut să sugereze că, în calitate de viitor preşedinte sau în calitate de, ştiu eu, cetăţean, prim-ministru sau altceva, calitatea pe care o va avea atunci, rămâne să vedem", a spus Albu.

Secretarul executiv al PD-L, Elena Udrea, a afirmat că intenţia preşedintelui Băsescu de a călători mult prin ţară în perioada următoare este doar continuarea unui obicei mai vechi al şefului statului. "Cred că suntem cu toţii de acord că este politicianul care a stat cel mai mult între oameni. Mie mi se pare că face ceea ce a făcut dintotdeauna, să stea printre oameni. Eu îi doresc să stea cât mai mult printre oameni pentru că şi oamenii doresc să-l vadă pe preşedinte. Faptul că stă printre oameni este de bun augur. Măcar de-ar fi toţi politicienii printre oameni, tot timpul", a declarat Udrea.

Fostul deputat Valentin Iliescu speră însă că spusele lui Băsescu să arate intenţia acestuia de a candida din nou. "Sper să fie aşa. Din punctul meu de vedere, el rămâne liderul spiritual al partidului şi, oricât ar încerca să se distanţeze, nu se poate detaşa de partidul pe care l-a condus atâta vreme. Veţi vedea că prezenţa lui aici va avea un impact pozitiv asupra partidului", a spus Iliescu.

Preşedintele Traian Băsescu a anuţat, sâmbătă, în cadrul discursului susţinut cu ocazia lansării candidaţilor PD-L pentru Parlamentul European, că va merge mult prin ţară "nu numai în luna mai, ci şi în iunie, în iulie, în august şi în noiembrie şi în decembrie şi în ianuarie", pentru a vedea cum sunt investiţi banii.
Mai multe articole despre:
Traian Băsescu candidatură preşedinţie PD-L