MENIU

Membrii CSM critică Executivul pentru gestionarea situaţiei din justiţie

Foto: NewsIn

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au criticat în şedinţa de joi, modul în care Executivul gestionează situaţia din justiţie, judecătorul Dan Lupaşcu afirmând că "legea zilei este amatorismul, haosul".

"Legea zilei este amatorismul, haosul. Nu avem nicio idee despre ceea ce urmează să se întâmple", a spus Dan Lupaşcu.

Inclusiv preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Virgil Andrieş, s-a arătat nemulţumit de modul cum se desfăşoară lucrurile, făcând referire la faptul că taxa de timbru merge în bugetul primăriilor şi nu la justiţie, aşa cum ar fi normal.

"Politica fiscală este, din punctul meu de vedere, de neînţeles. Pe de-o parte, se spune că nu sunt surse de finanţare. Dar de pe altă parte puterea judecătorească produce venituri la bugetul de stat prin taxele de timbru. Acestea merg, însă, în bugetul primăriilor şi nu în justiţie aşa cum ar fi normal", a spus Andrieş.

În ceea ce priveşte taxele de timbru, punctul de vedere al lui Andrieş a fost împărtăşit şi de Dan Lupaşcu, care a spus că toată această poveste tinde să devină un "joc de-a alba-neagra".  "Fiecare profită de un moment de neatenţie de-al celuilalt pentru a-şi trece taxa de timbru în bugetul propriu", a spus Dan Lupaşcu.

Membrii CSM s-au întâlnit, miercuri, cu reprezentanţii asociaţiilor profesionale a magistraţilor, iar joi s-au întrunit într-o şedinţă specială, motivul fiind problemele financiare din justiţie.

Mai multe articole despre:
justiţie guvern şedinţă CSM