MENIU

Maşina unui şofer din Maramureş, spulberată de un tren în Bistriţa-Năsăud

Foto: virtualarad.net

Maşina unui şofer din judeţul Maramureş, rămasă înţepenită pe calea ferată, a fost spulberată, luni seara, de un tren personal care circula pe ruta Dej - Ilva Mică, fără să fie înregistraţi răniţi în urma accidentului, întrucât şoferul a reuşit să iasă la timp din autoturism.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Claudia Creţa, a declarat astăzi că accidentul s-a produs luni seara, în jurul orei 22.00, la trecerea de nivel cu calea ferată din localitatea Mititei.

Şoferul a pierdut controlul volanului într-o curbă, iar maşina a rămas înţepenită pe calea ferată. Staţia CFR Salva a încercat să ia legătura cu mecanicii de locomotivă ai trenurilor care urmau să treacă prin zonă, dar nu l-au putut contacta pe cel al trenului personal 4486, care a izbit maşina în plin, târând-o circa 150 de metri. În urma impactului, autoturismul a fost distrus aproape în totalitate. Şi locomotiva a fost avariată, plugul fiind îndoit, iar o clapă electrică ruptă.
Trenul accelerat 1644, care se deplasa pe ruta Sighetu Marmaţiei-Bucureşti, a rămas în staţia Salva timp de 28 de minute.  Circulaţia pe DN 17 D a fost blocată circa 15 minute, iar trenul personal a ajuns şi el la destinaţie cu o întârziere de circa 29 de minute.
IJP Bistriţa-Năsăud a demarat o anchetă în acest caz.

Mai multe articole despre:
accident tren şofer maşină victime cale ferată