MENIU

Marko Bela se întâlneşte marţi cu Lucian Croitoru

Foto: NewsIn

Preşedintele UDMR, Marko Bela a declarat că se întâlneşte marţi cu premierul desemnat, Lucian Croitoru, la sediul UDMR din Bucureşti, la iniţiativa acestuia.

"Domnul Croitoru m-a sunat, am vorbit cu domnul Croitoru şi am convenit să ne întâlnim marţi la sediul UDMR. În schimb, nu am mandat să negociez formarea unui guvern cu domnul Croitoru, am mandat pentru un dialog, să discută, argumentele domniei sale. Nu avem mandat să renunţăm la propunerea noastră privind persoana primului ministru şi să negociem cu un alt candidat. Dar avem obligaţia să îl ascultăm pe domnul Croitoru, care este o personalitate remarcabilă", a declarat Marko Bela.

El a adăugat că nu se gândeşte la portofolii pe care UDMR să le solicite deoarece "în primul rând UDMR vrea să intre într-un guvern după prezidenţiale". "Nu avem listă de negocieri, propuneri pentru portofolii", a afirmat Marko.

În schimb, preşedintele unional a spus că nu ar putea merge duminică la întâlnirea propusă de Mircea Geoană cu Klaus Johannis. "Aud din presă că domnul Geoană propune o întâlnire, dar eu nu voi fi mâine în Bucureşti. Ne consultăm şi dacă reuşim să convenim în legătură cu o oră, atunci ori eu, ori cineva din partea UDMR va fi acolo. E o propunere a domnului Geoană, dar nu e OK ora. E duminică, la ora 13.00. Criza e importantă, dar şi zilele de duminică sunt importante", a conchis Marko.

Premierul desemnat Lucian Croitoru a declarat vineri că le va trimite partidelor parlamentare, începând cu ziua de sâmbătă, scrisori în care le va propune întâlniri pentru negocieri de formare a noului Cabinet.

Preşedintele PDL Emil Boc a declarat, sâmbătă, că a primit din partea premierului desemnat Lucian Croitoru o scrisoare prin care îi invită de democrat-liberali să discute despre formarea noului Guvern şi că luni îi vor da curs.

La rândul său, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă că a fost sunat de premierul desemnat Lucian Croitoru care i-a solicitat o întâlnire la sediul PSD sau la Senat, dar că poziţia PSD este că, pentru o propunere "exclusiv a PDL", consultarea nu-şi are rostul. 

Liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a declarat sâmbătă pentru NewsIn că a fost contactat telefonic de către premierul desemnat, Lucian Croitoru, pentru a avea o discuţie, în cursul zilei de luni, la ora 17.00, la sediul grupului din Parlament.

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, are, potrivit Constituţiei, 10 zile în care să-şi negocieze cu partidele majoritatea, să-şi facă programul de guvernare şi echipa guvernamentală, la expirarea acestui termen trebuind să vină în Parlament pentru votul de încredere. 

Mai multe articole despre:
UDMR Marko Bela premier Lucian Croitoru