MENIU

Marinescu a sabotat Rapidul din interior, în 1-4 cu CFR Cluj

Foto: NewsIn

Derby-ul dintre Rapid şi CFR Cluj a fost un adevărat coşmar pentru gazde, iar omul negru s-a numit Andrei Marinescu. Cel care trebuia să fie îngerul păzitor al rapidiştilor a fost al 12-lea jucător al ardelenilor, care s-au impus cu 4-1 în Giuleşti, în etapa a 10-a a Ligii I.

Rapid s-a văzut condusă încă din minutul 10, când portarul Marinescu a gafat şi i-a oferit pe tavă o minge lui Nei, dar a revenit în doar două minute, cu largul concurs al celuilalt portar de pe teren. Nuno Claro a boxat în Herea o minge care a ricoşat apoi în poartă, dar ar fi putut fi salvat de tuşier, care nu a semnalizat poziţia de ofsaid în care se afla rapidistul în momentul în care mingea a pornit spre careul oaspeţilor.

După cele două goluri venite în urma unor greşeli copilăreşti ale portarilor, meciul s-a încins. Acţiunile în viteză ale celor două echipe au făcut ca ocaziile să se succeadă cu repeziciune la cele două porţi, însă treptat Rapidul s-a instalat la cârma jocului. Contrar cursului jocului, însă, CFR a trecut din nou în avantaj, Nei reuşind dubla după o nouă eroare a nefericitului Marinescu (44).

Înainte de pauză, clujenii l-au pierdut pe portarul Nuno Claro, accidentat la o fază în care a ieşit din poartă la sacrificiu pentru a evita un gol, iar în locul său a intrat între buturi Stăncioiu. Mutare care avea să se dovedească benefică în cele din urmă, pentru că portarul care anul trecut făcea parte din lotul României la Campionatul European a avut o evoluţie excelentă şi şi-a salvat echipa în mai multe rânduri, deşi rapidiştii atacau în valuri.

Conduşi deşi au dominat clar, rapidiştii s-au avântat tot mai mult în atac şi au uitat de defensivă, astfel că în minutul 70 Gabriel Mureşan, lăsat liber în careu la un corner pentru oaspeţi, a dus scorul la 3-1, înscriind cu capul, de la 10 metri. Cu moralul la pământ, rapidiştii au încasat şi golul patru, Marinescu ieşind din nou la rampă şi scăpând din mâini o minge şutată de acelaşi Mureşan, pentru a-i face un cadou lui Peralta (76).

Rapid a pierdut, astfel, fără drept de apel un meci pe care l-a controlat aproape în totalitate şi în care a cerut trei penalty-uri, la intervenţii asupra lui Herea şi Răduţă şi la un presupus henţ al lui Mureşan. De asemenea, ei au mai trecut pe lângă gol în minutul 63, la 1-2, când Helder, care a avut o evoluţie foarte bună pe dreapta, a trimis mingea în bară.

Giuleştenii aşteaptă acum derby-ul cu Steaua, din Ghencea, programat în etapa a 11-a.

CASETA TEHNICĂ:

RAPID - CFR CLUJ 1-4 (Herea 12 / Nei 10, 45, G. Mureşan 70, Peralta 76)

Rapid: Marinescu - Helder, Iordache, Iencsi, Bozovic - Matic, C. Lazăr - Buga (Cesinha 61), Spadacio, Herea (Dobroiu 83) - Ioniţă (Răduţă 87). Antrenor: Viorel Hizo.

CFR Cluj: Nuno Claro (Stăncioiu 40) - Panin, Mureşan, Cabrera, Edimar - Dani - Culio, Peralta, Deac (Dubarbier 64) - Nei (Mara 74), Traore. Antrenor: Antonio Conceicao.

Cartonaşe galbene: Iordache 26, Herea 52, Helder 71, Bozovic 89 / Traore 17, Culio 54

Arbitri: Alexandru Tudor - Sebastian Gheorghe, Sebastian Stoianof

Stadion: Giuleşti - Valentin Stănescu; Spectatori: 7.000 

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Rapid - CFR Cluj, scor 1-4.

Mai multe articole despre:
Liga I CFR Cluj Rapid etapa a 10-a