MENIU

Marica: "Vreau să devin jucător de bază la Stuttgart"

Foto: www.bundesliga.de

Atacantul lui VfB Stuttgart, Ciprian Marica, a declarat că pentru noul sezon îşi doreşte să devină titular la formaţia de club, iar în privinţa echipei naţionale încă nu şi-a pierdut încrederea în obţinerea calificării şi vrea să înscrie cât mai multe goluri pentru îndeplinirea obiectivului.

"Îmi doresc să devin jucător de bază la Stuttgart, să reuşesc cât mai multe goluri. Vreau să aduc bucuria românilor cu jocuri bune şi goluri la echipa naţională. Este un entuziasm binevenit, de care aveam nevoie la echipa naţională. Dacă noi, cei care suntem în linia întâi, nu am crede că putem să profităm de o şansă, cât de mică ar fi ea, atunci ce pretenţii să avem de la ceilalţi, care nu sunt la fel de implicaţi? Suntem realişti, este foarte greu, dar noi nu depunem armele, atâta timp cât suntem în competiţie luptăm până la capat pentru şansa noastră", a spus Marica pe site-ul său personal.

În altă ordine de idei, atacantul echipei naţionale a declarat că grupările din Bucureşti şi-au ales o strategie greşită în sezonul trecut şi că ar trebui să ia exemplul Unirii Urziceni: "Sunt trist să văd că fotbalul românesc este în scădere, din toate punctele de vedere. Criza economică lasă urme adânci în viaţa cluburilor de la noi, însă sper că în viitorul apropiat lucrurile să se aşeze şi să punem probleme din nou ţărilor puternice din Europa. A surprins pe toată lumea performanţa Unirii Urziceni. Situaţia este dureroasă pentru echipele cu nume din Bucureşti. E foarte greu de digerat că fotbalul românesc este dominat doi ani consecutiv de echipele din provincie. Acest lucru trebuie să le dea mult de gândit celor obişnuiţi să fie consideraţi granzii campionatului. E clar că ceva nu funcţionează în strategiile pe care le adoptă. Nu este normal ca numai jucătorii să fie cei învinuiţi la eşecuri, sau numai antrenorii să plătească pentru neîndeplinirea obiectivelor. Trebuie să se înteleagă şi în campionatul românesc că fotbaliştii sunt cei mai importanţi în acest joc, fotbalul se face în primul rând cu ei, apoi cu conducatorii şi antrenorii".

Fostul jucător al lui Dinamo a vorbit şi despre situaţia dificilă prin care trece echipa din Ştefan cel Mare după ratarea titlului în sezonul trecut. "Dinamo este un club mare în România, un club cu prestigiu în Europa, iar acest club trebuie respectat. Fără să spun vorbe mari, jucătorii care vin la Dinamo trebuie să realizeze că este o onoare să ajungi în curtea acestei grupări, trebuie să realizeze ca în spatele lor sunt milioane de dinamovişti care iubesc această echipă", a încheiat Marica.
Mai multe articole despre:
titular Stuttgart Ciprian Marica