MENIU

Marian Iancu: Sunt mândru că vom întâlni deţinătoarea Cupei UEFA

Foto: NewsIn

Preşedintele clubului FC Timişoara, Marian Iancu, este încântat de faptul că echipa sa va da piept cu deţinătoarea Cupei UEFA, Şahtior Doneţk, în drumul spre grupele Ligii Campionilor.

"Pentru noi este un privilegiu că am ajuns să jucăm un asemenea meci. Noi suntem la început de drum european şi toată lumea va fi cu ochii pe noi. Trebuie să ne mândrim că am ajuns să jucăm un asemenea meci oficial", a spus Marian Iancu, subliniind că întâlnirea cu formaţia pregătită de Mircea Lucescu va fi un adevărat spectacol.

Iancu este de părere că pentru bănăţeni poate constitui un avantaj faptul că pornesc cu şansa a doua în "dubla" cu Şahtior Doneţk. "Nu avem nimic de pierdut. Şi dacă ne calificăm, şi dacă nu, pentru noi e un plus că am ajuns să jucăm un asemenea meci. Faptul că jucăm returul la Timişoara este pentru noi un avantaj, dacă se poate spune aşa", a spus oficialul grupării bănăţene.

FC Timişoara a mai jucat un meci amical cu Şahtior Doneţk, chiar pe stadionul Dan Păltinişanu, unde pe 4 sau 5 august va încerca să forţeze eliminarea vicecampioanei Ucrainei din Liga Campionilor. Se întâmpla în septembrie 2007, iar atunci meciul s-a încheiat egal, 1-1. "Ştim foarte bine cum pregăteşte Mircea Lucescu o echipă. Noi am mai jucat un meci de prezentare cu Şahtior, într-o formulă apropiată de cea de azi, şi ne face plăcere că îi vom primi la Timişoara, de această dată într-un meci oficial", a spus Iancu, la GSP TV.

Într-o intervenţie la sport.ro, oficialul bănăţean, a subliniat că duelul cu Şahtior va fi "ca o finală" pentru FC Timişoara şi a adăugat că întâlnirea cu deţinătoarea Cupei UEFA va fi un prilej de evaluare a nivelului la care se află în prezent fotbalul românesc.

"Pentru Timişoara şi pentru propaganda de care am nevoie, pentru a aduce lumea la stadion, pentru spectacol este o reţetă extraordinară. La reţeta financiară nu m-am gândit încă, dar ca propagandă înseamnă enorm un meci oficial în preliminariile Champions League cu deţinătoarea Cupei UEFA", a mai spus Iancu.

Meciul tur dintre Şahtior şi FC Timişoara va avea loc pe 28 sau 29 august, la Doneţk, iar returul se va disputa pe 4 sau 5 august pe stadionul "Dan Păltinişanu".