MENIU

Mani Gyenes a câştigat Raliul Marocului

<descriere>

Motociclistul sătmărean a devenit primul român care a câştigat un raliu mondial, la clasa Producţie, după ce timp de zece luni nu a concurat, din cauza unei accidentări.

Ultima etapa a Campionatului Mondial de Rally-Raid a adus o premiera in sportul cu motor din România.  Pilotul Vectra Racing, Mani Gyenes s-a impus la clasa Producţie a acestui raliu si a devenit primul roman care castiga un raliu mondial indiferent ca este vorba despre raliuri clasice sau rally-raid.

Vectra Racing a venit in Maroc cu scopul de a se antrena pentru competitia la care incearca sa ajunga in aceasta iarna (Dakar sau Africa Race), obiectivul ambilor pilotii fiind acela de reacomodare cu rally-raidul dupa lunga perioada de recuperare in care s-au aflat.  Dupa Dakar 2009, ambii au suferit interventii chirurgicale care i-au tinut deprate de motocicleta cateva luni.

Astfel, au ratat un sezon cu patru etape mondiale cum s-a dorit a fi sezonul 2009 si au fost nevoiti sa se multumeasca doar cu participarea la ultima etapa, Raliul Marocului. La peste 10 luni de la ultima competitie in saua KTM-ului 690 Rally, Mani Gyenes a reusit un rezultat unic in Romania castigand, la finalul celor 1187.28 km de proba speciala, lupta de la clasa Productie din Raliul Marocului. Un eveniment foarte dur, din cauza probelor speciale desfasurate in zone montane cu multa piatra, l-a facut pe Mani sa isi reintre in forma.

Cu mici exceptii, a terminat fiecare proba speciala in primii zece piloti din clasamentul general si a condus la clasa Productie mai mult de jumatate din durata raliului. Rezultatul bun din Maroc vine dupa ce la primul sau raliu din Campionatul Mondial (Raliul Faronilor 2008), satmareanul a stabilit cel mai bun timp intr-una din probele speciale.

Mai multe articole despre:
Mani Gyeneş