MENIU

Majoritatea elevilor şi studenţilor din Capitală folosesc mijloace de transport fără bilet

Foto: NewsIn

Mai mult de 75% dintre elevii şi studenţii din Capitală au călătorit fără bilet sau abonament, iar peste 98% dintre aceştia fac acest lucru "foarte des", potrivit unui sondaj online destinat tinerilor şi iniţiat în decembrie 2008 pe site-ul Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB).

"Sondajul este realizat de RATB tocmai pentru a avea mai multe informaţii despre modul în care călătoresc elevii şi studenţii, deoarece până în prezent Regia nu are astfel de date statistice, potrivit purtătorului de cuvânt al RATB", Mihai Vlădărău.

Până în prezent, la sondaj au răspuns aproximativ 1.500 de elevi şi studenţi, mai mult de o treime dintre aceştia declarând că folosesc mijloace de transport ale RATB şi 44% dintre ei că folosesc RATB şi metrou.

Abonamentele sunt folosite de 67% dintre elevii şi studenţii bucureşteni, în timp ce doar 18% călătoresc cu bilet. Potrivit sondajului, 76% dintre respondenţi au călătorit fără abonament sau bilet măcar o dată.

Întrebaţi cât de des călătoresc cu mijloacele de transport în comun fără abonament, 98% dintre respondenţi au declarat că practică acest lucru "foarte des".

Majoritatea celor chestionaţi (70%) au vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani.