MENIU

Majoritatea comunistă din Republica Moldova e gata de alegeri anticipate, spune un apropiat al lui Voronin

Foto: cotidianul.ro

Una dintre cele mai influente persoane din Partidului Comuniştilor, deputatul Marc Tcaciuc, a declarat că majoritatea comunistă este gata de alegeri parlamentare anticipate, pentru că opoziţia refuză un dialog care să consolideze societatea.

Tcaciuc a spus că Partidul Comuniştilor are mai multe "voturi de aur", adică deputaţi din rândul opoziţiei doritori de a vota un preşedinte comunist, însă nu va recurge la aceste voturi, pentru că o asemenea "schemă este greşită" - aceasta "miroase prost şi arată urât".

Referitor la înaintarea repetată a candidaturii Zinaida Greceanîi la funcţia de preşedinte, deputatul comunist a motivat că PCRM "nu-şi schimbă candidaţii", astfel încât şi la o nouă încercare de alegere a şefului statului "nu vor exista surprize".

Întrebat dacă la alegerile repetate din 28 mai Zinaida Greceanîi va fi aleasă în funcţie de preşedinte, Tcaciuc a precizat că nu înaintează "scenarii optimiste". "Trebuie să fim gata de evenimente politice mult mai importante şi mai serioase", a spus Marc Tcaciuc, precizând că PCRM este foarte bine pregătit să facă faţă unor alegeri anticipate.