MENIU

MAI: Schimbarea şefului Poliţiei Capitalei nu are nicio legătură cu scandalul de la mall

Foto: Poliţia Română

Schimbarea şefului Poliţiei Capitalei Marian Tutilescu nu are legătură cu scandalul de la Plaza Mall, anunţă MAI, printr-un comunicat de presă, care menţionează şi faptul că acesta va conduce Direcţia de Permise Auto.

"Corpul de Control al MAI a finalizat verificările dispuse de viceprim-ministrul, ministrul Administratiei şi Internelor Dan Nica, cu privire la incidentul de la Mall Plaza Romania, în urma acestora fiind solicitată declanşarea procedurii cercetării prealabile pentru neglijenţă în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu faţă de subcomisarul Cătălin Adam (coordonatorul intervenţiei), chestorul  Lucian Guran (ofiţer aflat la comanda unităţii) şi comisarul şef Constantin Stoian (şeful biroului grupării criminale din cadrul  Serviciului Investigaţii Criminale al Poliţiei Capitalei)", se arată în comunicatul de presă.

Ofiţerii nominalizaţi nu au dispus măsuri concrete în scopul prevenirii producerii conflictului

Din verificări, a rezultat că niciunul dintre ofiţerii nominalizaţi nu au dispus măsuri concrete în scopul prevenirii producerii conflictului, tratând informaţiile cu superficialitate.

Acest fapt a făcut ca evenimentul să se producă, iar consecinţele au constat în crearea unei stări de nesiguranţă în rândul cetăţenilor şi prejudicierea imaginii instituţiei Poliţiei, precizează comunicatul.

Totodată, MAI informează că, în ceea ce priveşte controlul de fond desfăşurat la Poliţia Capitalei, activitatea de control nu este finalizată, iar la momentul stabilirii concluziilor, acestea vor fi anunţate public.

Marian Tutilescu va conduce Direcţia Permise Auto

Pentru eliminarea oricăror speculaţii, MAI precizează că mutarea în interesul serviciului a chestorului principal Marian Tutilescu pe o altă funcţie în cadrul ministerului (director al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculari Vehicule) nu are nicio legătură cu derularea incidentului de la Mall Plaza Romania.

Până la finalizarea procedurilor de mutare, coordonarea activităţii Poliţiei Capitalei urmează să fie asigurată de către comisarul şef Aurel Smochină.

Mai multe articole despre:
scandal MAI mall Marian Tutilescu