MENIU

Mai multe organizaţii civice şi de presă au iniţiat campania "Opriţi codurile!"

Foto: opriticodurile.ro

Campania "Opriţi codurile!" este descrisă de iniţiatori ca o reacţie a unor organizaţii civice şi de presă la absenţa unei reale dezbateri publice premergătoare aprobării codurilor de către Guvernul României, în conformitate cu Legea 52/2003 privind transparenţa decizională.

"Dorim să atragem astfel atenţia că elaborarea acestor acte normative nu este un demers pur tehnic, ci trebuie să reflecte priorităţi fundamentale ale societăţii. Aceste priorităţi nu pot fi exprimate şi luate în considerare în lipsa unei dezbateri publice autentice", spun iniţiatorii pe siteul opriticodurile.ro.

Cei implicaţi în campanie mai spun că scopul campaniei "Opriţi codurile!" este unul constructiv şi nu îşi propune tergiversarea sau blocarea procesului legislativ, ci retragerea proiectelor celor patru coduri din Parlament şi organizarea de către iniţiatorul acestora a unei dezbateri publice.

Printre susţinătorii campaniei se numără: Transparency International, Fundaţia Soros, Clubul Român de Presă şi Salvaţi Copiii.

Citeşte şi Proiectul noului Cod Civil interzice părinţilor să-şi pedepsească fizic copiii

Clubul Român de Presă critică modificările la Codul Civil care privesc activitatea în mass-media 

Noul Cod penal nu mai pedepseşte prostituţia, avortul şi incestul

Căsătoriile ar putea fi oficiate şi în limba minorităţilor naţionale

Instanţa tutelară ar putea autoriza căsătoria între rude colaterale de gradul patru

Codul Civil interzice râsul: Adio Divertis, Cârcotaşi, Mondenii

Mai multe articole despre:
parlament dezbatere Cod Penal modificare