MENIU

Mai multe localităţi din România au un singur poliţist

Foto: Realitatea Tv

Mai multe localităţi din ţară se confruntă cu lipsa poliţiştilor. Astfel, în comuna Axente Sever din judeţul Sibiu şeful de post se îngrijeşte de siguranţa a patru mii de oameni. Şi în judeţul Alba sunt mai multe localităţi cu un singur poliţist.

Postul de poliţie din Axente Sever ar fi trebuit să aibă patru angajaţi, dar din cauza lipsei de personal, Inspectoratul Judeţean de Poliţie a detaşat în localitate doar doi oameni. De aproape două săptămâni, unul dintre ei a plecat, nemulţumit că nu i se mai decontează chiria. Actualul şef de post a rămas singur şi trebuie să facă faţă tuturor problemelor.

Cele mai multe probleme cu care se confruntă politisţul de aici sunt scandalurile şi lovirile. Doar anul acesta a întocmit peste 30 de dosare penale, şi de multe ori, spune el, a fost nevoit să stea multe ore peste program.

Actualul şef de post este navetist. Când îşi termină programul, încuie postul şi pleacă. Singurul poliţist de la Axente Sever va pleca şi el de la 1 septembrie.

"În ceea ce priveste situaţia de la Axente Sever acolo unde cu data de 1 septembrie colegul nostru va fi mutat în altă parte, până la data respectivă comanda inspectoratului va găsi o soluţie, iar un alt poliţist îl va înlocui", a declarat inspector Luciana Balteş, purtător de cuvânt IPJ Sibiu.

Cazul de la Axente Sever nu este singular. De siguranţa locuitorilor din alte patru localităţi sibiene se ocupă tot câte un singur poliţist.
Mai multe articole despre:
poliţişti secţie de poliţie locuitori