MENIU

M. Geoană: Politica economică a Guvernului trebuie rediscutată

Foto: NewsIn
Geoană: Atacul şefului statului la adresa BNR reprezintă o divizare a naţiunii şi nu una de aducere în jurul unui proiect comun

Folosirea crizei în termeni demagogici se va întoarce împotriva oamenilor, iar politica economică a Guvernului trebuie rediscutată în actualul contex al crizei. Este avertismentul lansat de preşedintele PSD Mircea Geoană, care a luat cuvântul la un forum pe teme economice. Geoană l-a atacat şi pe preşedintele Traian Băsescu pentru criticile aduse Băncii Naţionale a României.

"Trebuie o evaluare mult mai serioasă a ceeea ce se întâmplă în economia reală, a ceea ce am aplicat sau ce am aplicat sau nu am aplicat prin sfaturile pe care le-am primit, nu doar din partea insituţiilor financiare internaţionale europene, dar mai ales din partea mediului de afaceri, a mediului sindical, a mediului asociativ, a autorităţilor locale şi a tot ce reprezintă insituţii cu vocaţie europeană", consideră Mircea Geoană.

"Dacă ar fi să indic un punct vulnerabil pe care România îl are acesta este în continuare, slaba capacitate a Statului Român de a formula politici publice şi slaba capacitate a Statului Român, acuzată şi de Bruxelles de foarte multe ori, de a asigura transparenţa şi eficacitatea cheltuirii banului public", a mai adăugat Preşedintele Senatului.

Preşedintele Senatului a participat la Adunarea generală extraordinară a grupului I al Comitetului economic şi social european. Întâlnirea a avut loc la Palatul Parlamentului, sub deviza "Împotriva crizei, investiţi în viitor".

Mai multe articole despre:
Mircea Geoană Traian Băsescu preşedinte