MENIU

Liga I, etapa 20 - Farul Constanţa-Universitatea Craiova 0-3

Foto: www.fotbal.tv

Universitatea Craiova a câştigat, astăzi, scor 3-0, partida din deplasare cu Farul Constanţa, după golurile marcate de fraţii Florin şi Mihai Costea, şi a obţinut astfel prima victorie în Liga I după mai bine de patru luni.

FARUL CONSTANŢA - UNIVERSITATEA CRAIOVA 0-3 (Fl. Costea 19, 75, M. Costea 70)

Farul: Curcă - Măţel, Pătraşcu, Rastovac, Vukomanovic - Pantelie (C. Matei 69), Larie, Rusmir, Gerlem (D. Florea 57) - Chico, Alibec (Gosic 62). Antrenor: Ion Marin.

Universitatea Craiova: Bornescu - Dănănae, Găman, D. Stoica, Şoavă - Wobay, Prepeliţă, Dilevski (Bărboianu 60), Rose (Ologu 88) - Fl. Costea (Gângioveanu 83), Mihai Costea. Antrenor: Nicolo Napoli

Cartonaşe galbene: Vukomanovic 49, Rastovac 64, Măţel 90 / M. Costea 70

Arbitri: Aurelian Bogaciu - Vasile Marinescu, Daniel Demetrescu

Stadion: Farul; Spectatori: 1.000

Cum s-au marcat golurile:

0-1, min. 19: Mihai Costea a depăşit un adversar pe partea dreaptă, a centrat pentru fratele său, Florin Costea, iar acesta a înscris din marginea careului.

0-2, min. 70: Mihai Costea a reuşit să înscrie cu latul din 8 metri după o fază colectivă a Universităţii Craiova, pornită de la leonezul Wobay.

0-3, min. 75: Florin Costea a reuşit "dubla" cu un şut bine plasat în apropierea stâlpului din stânga porţii apărate de George Curcă.

În minutul 61, Denis Alibec s-a accidentat într-un duel cu un adversar la marginea careului oltean şi nu a mai putut continua jocul, acuzând dureri puternice la piciorul drept. Atacantul Farului a fost înlocuit imediat cu Dragan Gosic şi a avut nevoie de ajutor pentru a ajunge la banca de rezerve.

După ce în turul campionatului a strâns doar 41 de minute, Mihai Costea (21 de ani) a fost titularizat în premieră de Nicolo Napoli la Universitatea Craiova şi a reuşit să marcheze o dată şi să paseze decisiv pentru primul gol înscris de fratele său. Până acum, Costea II bifase doar 10 jocuri în Liga I.

Atacantul Universităţii Craiova, Florin Costea, a ajuns la şase goluri marcate în actuala ediţie din campionat, după ce şi în tur înscrisese împotriva Farului, în meciul din etapa a 3-a. Lideri în topul golgheterilor din Liga I rămân Juliano Spadacio şi Gabriel Paraschiv, ambii cu câte 9 reuşite.

Universitatea Craiova nu mai reuşise să câştige în Liga I de pe 7 noiembrie, atunci când, în etapa a 14-a, s-a impus în deplasare, scor 2-0, în faţa Gloriei Buzău. De atunci, alb-albaştrii au obţinut doar patru remize şi au pierdut o dată, având un singur gol marcat.

Formaţia din Bănie se menţine pe locul 7 în clasamentul Ligii I după acest succes, cu 32 de puncte, la egalitate cu FC Vaslui, în vreme ce Farul ocupă poziţia a 13-a, cu 22 de puncte.