MENIU

Liderii PSD neagă informaţiile privind schimbarea ministrului Educaţiei

Foto: Realitatea TV

PSD se pregăteşte să-i retragă sprijinul politic ministrului Ecaterina Andronescu. Potrivit Cotidianul.ro, propunerea urma să fie supusă la vot în şedinţa de luni a Biroului Politic Naţional al PSD. Asta după ce Mircea Geoană s-a declarat nemulţumit că Andronescu nu i-a consultat pe liderii PSD în scandalul diplomelor de la Universitatea Spiru Haret. Ecaterina Andronescu a declarat pentru Realitatea TV că Mircea Geoană nu i-a spus nimic despre o eventuală demitere.

"Nu reprezint o miză în povestea asta. Nu pot să merg cu ochii închişi, nu am mers niciodată. Nu am o atitudine agresivă faţă de universitate, le-am adresat rugămintea să intre în legalitate. Am vorbit cu Mircea Geoană şi am convenit să ne vedem luni. Lucrul acesta nu mi l-a spus, eu nu pot să fiu mincinoasă. Nu am fost legată de un scaun, sunt un om al şcolii", a declarat Ecaterina Andronescu.

Mircea Geoană e foc şi pară pentru că Ecaterina Andronescu n-a întrebat pe nimeni din partid când a redactat ordonanţa prin care absolvenţii "Spiru Haret" ar putea fi nevoiţi să repete licenţa.

Oficial, liderii PSD spun că nu se pune problema demiterii Ecaterinei Andronescu.

"Nu s-a pus şi nu cred că se va pune problema. E o bombă aruncată în presă, nu ştiu de cine. O discuţie vom avea despre cazul Spiru Haret", a precizat Liviu Dragnea, vicepreşedinte PSD.

Există social-democraţi care susţin că partidul lor ar putea cere cât de curând o remaniere guvernamentală.

Cât priveşte scandalul diplomelor de la Spiru Haret, premierul Emil Boc spune că Executivul va discuta un pachet de legi care să prevină astfel de situaţii.

"Ierarhizarea universităţilor – când vom avea această ierarhizare, fiecare candidat din România va şti când merge la universitate unde este situată universitatea respectivă, ce valoare are diploma şi ce poate să facă cu diploma după ce termină facultatea, ce şanse are de încadrare", a afirmat premierul Emil Boc.