MENIU

Liberalii l-au acuzat pe Oltean că a falsificat rezultatul votului la un amendament

Foto: NewsIn

Liberalii l-au acuzat miercuri pe Ioan Oltean, preşedintele de şedinţă la dezbaterea pe buget, că a falsificat votul la un amendament al PNL referitor la modernizarea aeroportului Iaşi.

Primul amendament depus la anexa referitoare la bugetul Ministerului Finanţelor Publice a fost cel depus de către deputatul PNL Relu Fenechiu care a cerut alocarea de fonduri pentru extinderea aeroportului Iaşi.  Ministrul de Finanţe Gheorghe Pogea, a deschis o dispută procedurală, spunând că acest amendament trebuia susţinut la secţiunea referitoare la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, care fusese între timp votat.  În schimb, Fenechiu a spus că suma urmează să fie alocată din Fondul de Dezvoltare al Guvernului, aflat la dispoziţia Ministerului de Finanţe.

Amendamentul lui Fenechiu a fost supus la vot, preşedintele de şedinţă Ioan Oltean (PD-L) anunţând că amendamentul a fost respins cu 80 de voturi "pentru", 152 "contra" şi patru abţineri.

Rezultatul a fost imediat contestat de unul dintre secretarii şedinţei, Mihai Voicu (PNL). "Numărătoarea este departe de a fi cea adevărată. Cel puţin numărul voturilor împotrivă este îngrozitor de mult umflat faţă de realitate. (...)  În jumătatea de sală în care am numărat eu voturile, au fost 28 de voturi contra la care Ioan Oltean a adunat încă 54. După părerea mea ca secretar de şedinţă, amendamentul a trecut cu o majoritate de aproximativ 15 voturi. Singura soluţie este apelul nominal", a spus Voicu.

Voicu a fost rapid pus la punct de pedelistul Valeriu Tabără, sugerând că liberalul ar minţi. "Este un abuz şi este o depăşire de compentenţe domnule deputat Mihai Voicu şi dumneavoastră sunteţi unul dintre cei care cunoaşteţi foarte bine procedurile parlamentare. Este inadmisibil să dăm aproximative cifre sau date aproximative că a fost aşa sau aşa", a declarat Tabără.

Mai multe articole despre:
parlament buget Ioan Oltean