MENIU

Lăcătuş a demisionat de la Steaua! Cum comentezi?

Foto: NewsIn
Gigi Becali spune că despărţirea dintre Steaua şi Lăcătuş a fost una amiabilă.

Marius Lăcătuş nu mai este antrenorul Stelei! Despărţirea dintre fosta glorie a clubului din Ghencea şi FC Steaua este una amiabilă şi vine la două zile după înfrângerea suferită de "roş-albaştri" în derby-ul cu Rapid, scor 1-2, şi cu trei etape înainte de finalul campionatului.

După demisia lui Lăcătuş, interimatul va fi asigurat în etapele rămase de italianul Massimo Pedrazzini, care până acum a ocupat funcţia de antrenor secund.

"Le mulţumesc celor care au fost mereu alături de noi şi îmi pare rău că nu am reuşit să le aducem satisfacţiile pe care ni le doream atât noi, cât şi ei, astfel încât să fi fost la finalul sezonului pe un loc de UEFA Champions League. Am luat decizia de a pleca în urma unei discuţii avute cu patronul Stelei, considerând că este mai bine atât pentru echipă, cât şi pentru mine", a afirmat Marius Lăcătuş, pentru site-ul oficial al FC Steaua.

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, pentru Realitatea TV, că despărţirea de Marius Lăcătuş este una amiabilă. "De Dan Petrescu nu pot să vorbesc acum. E posibil să câştige campionatul, să joace în Liga Campionilor. Cred că nu-i convine lui să nu joace în Liga Campionilor cu o echipă cu care a câştigat şi să vină la Steaua.", a adăugat Becali, care are deja o listă cu cinci, şase posibili antrenori, printre care se numără şi Basarab Panduru.

"Lăcătuş nu a avut absolut nicio pretenţie financiară. A spus că nu a venit la Steaua pentru bani", a declarat Becali. Potrivit presei, contractul dintre Marius Lăcătuş şi FC Steaua avea o clauză de reziliere de aproximativ 250.000 de euro.

La finalul derby-ului cu Rapid, din etapa a 31-a a Ligii I, suporterii Stelei au cerut demisia lui Lăcătuş şi unii dintre ei chiar au aruncat după el cu diferite obiecte.

Imediat după încheierea jocului, Lăcătuş anunţa că nu intenţiona să părăsească Steaua decât dacă oficialii clubului vor decide că aceasta este soluţia cea mai potrivită pentru redresarea echipei, care pe acest final de sezon riscă să rateze şi ultimul obiectiv, calificarea în Europa League.

 

Într-un sondaj realizat de REALITATEA.NET după derby-ul cu Rapid, la întrebarea "Ar trebui să plece Marius Lăcătuş de la Steaua?" 64 la sută dintre cei 175 de votanţi au răspuns "da", iar 36 la sută au răspuns "nu".

 

Lăcătuş a pregătit Steaua în două mandate, primul între octombrie 2007 - octombrie 2008, iar cel de-al doilea din decembrie 2008 până în mai 2009. El a preluat funcţia de antrenor al Stelei pe 29 octombrie 2007 şi cu el pe banca tehnică echipa a obţinut locul 2 în campionatul trecut şi s-a calificat în Liga Campionilor. Antrenorul a demisionat prima dată de la Steaua pe 22 octombrie 2008, la o zi după ce Steaua a fost învinsă pe propriul teren de Lyon, scor 5-3, după ce roş-albaştrii conduseseră cu 2-0 şi 3-2, iar patronul echipei l-a criticat dur pe tehnician la finalul meciului.

Fostul număr 7 al "roş-albaştrilor" a revenit în Ghencea pe 16 decembrie 2008, iar la începutul returului a semnat o nouă înţelegere cu FC Steaua, valabilă până la sfârşitul campionatului.

El a mai deţinut la Steaua funcţia de preşedinte, în perioada octombrie 2005 - mai 2006.

Cariera de tehnician a lui Marius Lăcătuş a început la FC Naţional, unde a fost antrenor-jucător, după care a fost secundul lui Mihai Stoichiţă la selecţionata statului Panama. După întoarcerea în România, a ocupat funcţia de antrenor principal la Oţelul Galaţi, FC Braşov, Ceahlăul, Inter Gaz Bucureşti şi UTA Arad, de unde a venit antrenor la Steaua.